Így készülj fel az újranyitás előtti fotózásra

Legyenek a képek a legerősebb elemei az online megjelenésednek! 

Online program vidéki szálláshely-tulajdonosok számára

Szép, tiszta, rendezett a szálláshelyed, mégsem keresnek fel elegen. Érzed, hogy változnak az igények, de nem igazán tudod megfogni, hogy hol a hiba. Eddig is így csináltad, és működött. Most viszont valami nagyon megváltozott. Tudod, hogy sokkal több érték lapul még ott, de nem tudod, hogy hogyan mutathatnád meg? Valahogy mintha a vendégeid nem ugyanazt látnák, mint te? Érzed, hogy itt disszonancia van. 

Hogy lehet, hogy ők nem látják benne azt a rengeteg munkát, szeretetet, gondoskodást, amit te beletettél? Hogy lehet, hogy gombamód szaporodnak a trendi házikók tökéletesen felépített Insta feed-del (egyáltalán, mi az?)? Mi az, amit ők tudnak, és te még nem?

Hogy lehet, hogy számukra az online tér, és a vizuális kommunikáció olyan egyértelmű? Mintha így születtek volna? 

Sok esetben azért, mert így is van. Beleszülettek valamibe, amit nekünk, igen, nekem is, pedig Y generációs vagyok, tanulnunk, szoknunk kell. A gyorsuló, és változó világunk egyre inkább az online térbe terel bennünket, amit egyre természetesebben kezelünk a valóságunk kiterjesztéseként. Sok esetben énmárkát építünk, megmutatjuk magunkat, sokaknak ugyanakkor ez még mindig túl személyes, és kényelmetlen szituáció.

A szálláshelyfejlesztési pályázatnak köszönhetően talán a te szálláshelyed is megújult. Kár lenne kiaknázatlanul hagyni ezt a kínálkozó lehetőséget! A szálláshelyed minőségét hűen tükröző fotók elengedhetetlenek az online megjelenésedhez, azokban pedig sokkal több lehetőség rejlik, mint eddig valaha is gondoltad volna!


Az online világban látatlanban kell kiépítenünk azt a bizalmat, amit személyes találkozás esetén sokkal ösztönösebben szavazunk meg egymásnak. Meg kell tudnunk mutatni mindazt, amit képviselünk, előre átnyújtani az élményszerűség, és a kikapcsolódás kellemes érzésének ígéretét.

Mindez eléréséhez olyan eszközöket fogunk bevetni, mint a tudatos tervezés, a tömbösítés, a tartalomterv készítés, a kampányszerű felépítés, a tudatos felkészülés a fotózásra (enteriőrére, tulajdonoséra), a célkitűzés (milyen felületre, milyen kép, és mennyi).

Ez a program két, élőben, online együtt töltött délelőttöt foglal magában.

Rengeteg új információval, szemléletformáló gondolatmenettel, gyakorlati tudással. A munkafüzetek és sablonok segítségével a programon hallottak alapján el fogod tudni készíteni a saját terveidet, a fotózási design koncepciódat. Az első napon a fotós keze alá fogunk dolgozni, lépésenként végigmegyünk az előkészítő szakasz legfontosabb kérdésein. A második napon olyan szempontból fogjuk a fotózást végiggondolni, hogy melyik felületünkre milyen tartalomra lesz szükségünk, tartalomtervet készítünk, a hallottak alapján tudni fogod, hogy milyen feladatokat, milyen sorrendben érdemes végrehajtanod (kiszervezned). 

Ennek a programnak a célja, hogy a fotósodat felkészülten várd, és ennek a tudatos felkészülésnek hála az online felületeiden megkönnyítsd magadnak (vagy marketingesednek) a további munkádat. A képeiden keresztül meg tudd mutatni az általad képviselt egyediséget, az általad képviselt színvonalon. 

 • Tudni fogod, hogy mit, hogyan szeretnél befotóztatni úgy, hogy ne csak sablonos megoldások szülessenek, hanem a képeknek üzenetértéke legyen. 
 • Megtervezed, hogy milyen témájú, hangulatú képeket szeretnél, amiket moodboardok segítségével szemléltetni is tudsz (előre átküldheted a fotósnak, hogy ő is fel tudjon készülni a fotózásra, legyen ideje új ötleteket bedobni).
 • A program eredményeképpen könnyedén el fogod tudni készíteni a kelléklistádat, így azokat jóval a fotózás időpontja előtt lesz időd beszerezni. 
 • Végiggondolod, hogy az elkészült fotókat hol fogod felhasználni (weboldal fejléce, Fb bejegyzés, hírlevél, képeslap, stb.), miből mennyire lesz szükséged.
 • Az átadott tudás birtokában el fogod tudni készíteni a fotózás forgatókönyvét, így látni fogod, hogy mire, mennyi időt tudsz majd szánni, ez alapján egyeztetni tudsz a fotóssal, aki hozzáteszi majd a szakmai szempontjait (fényviszonyok, hol érdemes kezdeni, mi szokott több időt igénybe venni, hol lehetnek benne csúszások, mik a legfontosabbak, amik mindenképpen el kell, hogy készüljenek, mi az, ami párhuzamosan haladhat, stb.).
 • Támpontokat kapsz ahhoz, hogy meg tudd határozni a fotózandó helyszíneket, tárgyakat, beállítani a "jeleneteket".
 • Az elhangzottak gyakorlatba ültetésével megtapasztalhatod a tömbösítés előnyeit: egész évre előre megtervezve készen lehetnek a bejegyzés ötleteidhez szorosan illeszkedő, személyre szabott fotó ötleteid is a közösségi média felületeidre.


Gyetvai Éva vagyok, lakberendező, vállalkozásfejlesztő, idegenforgalmi közgazdász. 

Ahogy írtam, Y generációs vagyok, '85-ben születtem. Szerencsés voltam, mert volt otthon számítógépünk, kevésbé szerencsés, mert egy bátyám is, aki 100%-ban lefoglalta. Őszintén: nem is érdekelt. Fiús dolognak találtam. Ma már a munkám legjelentősebb részét online végzem. Már nem találom fiúsnak. Sőt.

Az első diplomámat 2008-ban végeztem Idegenforgalom, és szálloda szakon, Ökoturizmus szakiránnyal, majd a mesterdiplomám szerint okleveles közgazdász lettem Vállalkozásfejlesztés szakon. Ezzel párhuzamosan végeztem el a szakfordítói képzést angol nyelven a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. Három nyaramat volt szerencsém szállodai gyakorlaton tölteni Görögországban, Rodosz szigetén. A későbbiekben nagyon rövid ideig ugyan, de dolgoztam rendezvényszervező, és utazási irodában is. Aztán inkább a pénzügyi terület felé fordultam, és a kislányom megszületéséig revizorként társas vállalkozások utólagos ellenőrzésével foglalkoztam a NAV Dél-budapesti Adóigazgatóságán. 2018-ban úgy döntöttem, hogy lakberendező leszek, és elvégeztem az OKJ-s képzést. Építőmérnök édesapám, és szintén építőmérnök bátyám rengeteget segítettek szakmai kérdésekben, a kreatív területekkel kapcsolatban a mai napig nyugdíjas óvónő édesanyám segítségét kérem ki.

A vállalkozói munkámat az első pillanattól üzleti mentor, és vállalkozói mesterelme csoport támogatja, hiszek az együttműködés, és a csapatmunka erejében.

Az otthonom fotói megjelentek az Otthonok, és Megoldások Magazinban, szakértői cikkeimmel a Pont Magazinban (Újbudai Kulturális Magazin), Online Beauty Fórum, illetve a Hazai Vendégváró Magazin hasábjain találkozhattatok. Tavaly év végén részt vettem a "What's Next?", turisztikai hogyan továbbról szóló szakmai kerekasztal beszélgetésben.

Létrehoztam az első, kimondottan vidéki szálláshelyek fejlesztésével foglalkozó csoportot Facebookon, Szálláshelyfejlesztés néven, ami ma már 580 tagot számlál. 

Eddigi tapasztalataim szerint az online világhoz szorosan hozzátartozik, hogy vizuálisan is meg kell tudnunk mutatni mindazt, amit képviselünk: színeket, illatokat, harmóniát, érzelmeket, kapcsolatokat, történeteket, értékeket. Lakberendezőként a vizualitás, és az esztétika számomra kiemelt fontossággal bírnak, vállalkozóként, online vállalkozóként pedig napi szinten élem a fentebb felsoroltakat.    

Miért válassz engem?

Az előadásaimat úgy építem fel, hogy azok:

 • inspiráljanak, új perspektívába helyezzék azt, ahogyan a szálláshelyed belső kialakítására, a fotózásra, és online megjelenésére eddig tekintettél.
 • a lakberendezési, és marketing szabályszerűségeket gyakorlatiasan mutassák be.
 • következetesen az ideális vendégedre fókuszálva segítsenek neked a rád váró döntések meghozatalában.
 • segítő kérdésekkel, saját tapasztalataimon keresztül támogassanak az egyediséged feltárásában.
 • lelkesítsenek, úgy érezd, hogy valóban elérkezett az ideje a cselekvésnek.
 • megmutassák, mennyire fontos eredményekben gondolkodni.   


"Újra és újra végignéztem és hallgattam a videót. Mindig újabb tanácsokat hallottam és láttam. Még többször meg fogom nézni! Nagyon hasznos! Szakmai szemmel és hozzáállással megfogalmaztad azt amit Én csak éreztem. Nagyon sok jó és értékes tanácsot kaptam. Ezeket próbálom alkalmazni. Csillárt is!😊 Célközönséget tökéletesen meghatároztad. Pont ez a két kategória. Nagyon örülök, hogy éltem ezzel a lehetőséggel. Foglak keresni biztosan. Most pedig először szétnézek itthon az örökségek között más szemmel!"

Fazekas Judit szálláshely-tulajdonos

"Nagyon szépen köszönöm! Éreztem, hogy a szőnyeg, ágytakaró cserével sokat javíthatok az összhatáson. Ezt, hogy így bemutattad, most már látom is. Köszönöm. Nagyon tetszik minden, amit javasoltál. Az egységes fa használatban is igazad van. A szőnyeg azért olyan kicsi, mert ezt praktikus takarítani minden vendég után. :) A II-es ház élénk falszíne már eltűnt. :) 4 hétig festettük a karantén alatt. Kellemes krémszínű lett minden helyiség. Egyszóval nagyon köszönöm a segítséget, megfogadom a tanácsokat!"

Papp Lászlóné Ilona szálláshely-tulajdonos

"Átutaltam az összeget és kíváncsian várom a kurzus anyagát. Nagyon tetszenek a youtube-os ismertetőid. Sok tudás és odaadás van bennük: gratulálok! További sikeres tanítást, eredményes munkát kívánok!"

Barta Mónika

"Nagyon hasznos, és sok jó, és új információt kaptam a mini kurzusban a videókból sokat tanultam. A facebook csoportban is sok hasznos információt kapok. Gratulálok, nagyon kedves és közvetlen a stílusa, nagyon szimpatikus ez számomra."

Budaházy Zsuzsanna szállásadó

"Köszönöm szépen a segítséget, megmutattam a család többi tagjának is, mindenkinek tetszik a "terv". Remélem mihamarabb sikerül is megvalósítani. Nekem elsősorban a falburkolatok miatt tetszett nagyon, ez a valós idejű online tervezés, konzultáció. Továbbá a konkrét bútorok, kiegészítők használata. Egyedül a hang, háttérzaj volt kicsit kellemetlen, nem tudom használsz-e külső mikrofont, vagy valami hasonlót, ezt elfelejtettem kérdezni:) A felső szintet még átgondolom,hogy milyen segítségre lenne szükségünk.Köszönöm addig is."

Illés Martin

"Végignéztem a videókat és a munkafüzetet, és szeretném még egyszer megköszönni! Nagyon hasznosnak tartom őket az alapokhoz. Így kezdő, (még) kívülálló szállásadóként, nekem igazából egy nagyon jó megerősítés volt a kurzus, hogy jó az, ahogy nekiláttam, ahogy gondolkodom, pl. a célcsoport kigondolása volt nekem is az első lépésem, a színek kiválasztása, a moodboardok is megvoltak... A gyakori hibákról szóló videót tartottam a legérdekesebbnek talán, hosszabb is lehetett volna :) Jó tipp volt, hogy modellezzünk le, amit csak tudunk. Én speciel a színekről is hallgattam volna többet, de persze azt meg tudom nézni magamnak én is, ahogy mondtad. A munkafüzet pedig tök jól lekövette a videók tartalmát, jó lesz majd pár év múlva visszanézni. :)Köszönöm még egyszer és jó hétvégét kívánok!"

Simigh Mariann

"Éva nagyon nagy segítség volt számunkra, mivel első házunkat építjük és teljesen el voltunk veszve a rengetegben. Sok-sok kérdés és képnézegetés után teljesen ráérzett a stílusunkra, tudta, hogy mit is szeretnénk és ez alapján állította össze a terveket, teljesen személyre és a mi igényeinkre szabva. Nagyon kedves, türelmes és segítőkész volt, minden kérdésünkre válaszolt."

Karnuts-Takács Zsuzsanna, Csepel

"Éva új elképzelést és dimenziót nyitott a tervezésnél. Olyan ötletei voltak, ami Nekünk soha nem jutott volna eszünkbe. Egy tökéletes, a Mi igényeinkhez igazodó nappalit kaptunk. Köszönjük!"

Finta Benedek, Veresegyház

"Éva sok apró kérdésben irányba helyezett minket, az eltöltött másfél óra alatt számos jó tanácsot, praktikát osztott meg velünk. Hasznosnak éreztük a tanácsadást, könnyebben el tudtunk indulni utána."

Papp Zsófia, Budafok

"Éva munkájával nagyon elégedettek vagyunk. Proaktivan és gondoskodóan fordult a kéréseinkre. Úgy éreztük, hogy nem vagyunk egyszerű esetek, más ízléssel rendelkezünk, de ő kellő türelemmel, szakértelemmel összegyúrta az elképzeléseinket.Segítségével egy harmonikusabb és élhetőbb otthont tudunk teremteni, ami kifejez minket és amiben valóban otthon tudjuk érezni magunkat.Ezúton is köszönjük a segítségedet."

Sánta-Gruz Csilla, Sánta Csaba, Budapest


Fotózás megtervezése
Hétfői workshop
2021. február 22. 9:00-12:00
(A)

 • online workshop, Zoom felületen, csoportosan
 • 50 perc időtartamú online előadás a szálláshely fotózásának megtervezéséről (+10 perc szünet)
 • 50 perc időtartamban moodboard készítés, képelemzés Canva képszerkesztőben (+10 perc szünet)
 • 60 perc kérdezési lehetőség csoportos formában

+ fotózási forgatókönyv minta

+ fotózási kelléklista sablon

Bónusz

+ a workshopról készült felvétel ajándékba, így az bármikor visszanézhető, kijegyzetelhető

Ára: 44 900 Ft  

Korán kelő ár 2021. február 19. péntek éjfélig

Ára: 39 900 Ft 

Vizuális online tartalom tervezés
Csütörtöki workshop
2021. február 25. 9:00-12:00

(B)

 • online workshop, Zoom felületen, csoportosan
 • 50 perc időtartamú online előadás a vizuális online tartalom megtervezéséről (+10 perc szünet)
 • 50 perc időtartamú online előadás közösségi média tartalom ötletekről (+10 perc szünet)
 • 60 perc kérdezési lehetőség csoportos formában

+ szálláshely specifikus közösségi média tartalom ötletek

Bónusz

+ a workshopról készült felvétel ajándékba, így az bármikor visszanézhető, kijegyzetelhető

Ára: 44 900 Ft  

Korán kelő ár 2021. február 19. péntek éjfélig

Ára: 39 900 Ft

Fotózás és vizuális online tartalom tervező workshopok

2021. február 22. 9:00-12:00
2021. február 25. 9:00-12:00 
(A+B=C)

Tartalmazza mindkét workshopot, és bónusz ajándékait, illetve ezeken felül megkapod még:

+ a Lakberendezési Nagytakarítás Kihívás 7 videóját  








Ára: 79 000 Ft

Korán kelő ár 2021. február 19. péntek éjfélig

Ára: 69 900 Ft

Kategóriák

Amikor létrehoztam a Szálláshelyfejlesztés csoportot, minden vágyam az volt, hogy segíteni tudjak a vidéki szálláshely tulajdonosoknak. Elmesélem, hogy miért. A turizmus marketinggel foglalkozók jellemzően szállodákkal, éttermekkel, high-end kategóriás boutique hotelekkel foglalkoznak. A vidéki szálláshelyek picik, elszórtan az országban, valójában elég mostohán magukra hagyva. A méretüknél fogva teljesen magukra utalva végeztek eddig minden feladatot, az értékesítést is. Most viszont nagyot változott a világ. Kár lenne ezt figyelmen kívül hagyni. Óriási lehetőség van a "piciségben", és az online világ térhódításában. 

Őszintén hiszem, hogy a következő évek fellendülést tartogatnak a vidéki szálláshelyek számára, hiszen hosszú távon ez a legkíméletesebb módja az utazásainknak, a fenntartható módja. Ez maga a fenntartható turizmus. 

Mondhatod azt, hogy erre a workshopra nincs most erre keret, hiszen ez a szezon totál bizonytalan, senki sem látja, hogy  mi fog történni. És részben igazad is van. Sajnos nincs üveggömböm nekem sem. Hitem viszont annál erősebb. Hit a fenntartható fejlődés jövőképében. Kihagyhatod ezt a workshopot, de én most arra hívlak téged, hogy légy te is azok között, akik tudatosan alakítják a jövőjüket, és tudatosan választják a fenntarthatóságot a turizmusban is, az online értékesítési sikereket akkor is, amikor mindenki más csak panaszkodik. 

Sem a workshop, sem a csoportom nem való mindenkinek. Proaktív, nyitott, tettre kész, cselekedeteikért, és üzleti döntéseikért felelősséget vállaló vállalkozókkal dolgozom együtt. Mindenki a saját, egyedi, értékrendjéhez leginkább közel álló vállalkozását építi, közösen pedig egy új irányt a turizmusban, az utazásban, az utazási élményben, és szokásokban.    

A változás lehet félelmetes, de a változás foglalja magában a lehetőségeket is. Annak a lehetőségét, hogy a vendégszeretet egy új minőségben jelenhessen meg a szálláshelyeinken. Ezt a gondolkodásmódbeli váltást kínálom most fel számodra. 

Csatlakozz, és alkossunk közösen!

Ez a program két, élőben, online együtt töltött délelőttöt foglal magában. Rengeteg új információval, szemléletformáló gondolatmenettel, gyakorlati tudással. A munkafüzetek és sablonok segítségével a programon hallottak alapján el fogod tudni készíteni a saját terveidet, a fotózási design koncepciódat. Az első napon a fotós keze alá fogunk dolgozni, lépésenként végigmegyünk az előkészítő szakasz legfontosabb kérdésein. A második napon olyan szempontból fogjuk a fotózást végiggondolni, hogy melyik felületünkre milyen tartalomra lesz szükségünk, tartalomtervet készítünk, a hallottak alapján tudni fogod, hogy milyen feladatokat, milyen sorrendben érdemes végrehajtanod (kiszervezned).

Rálátást nyersz az online világára, sokkal magabiztosabb, felkészültebb, tudatosabb és hatékonyabb leszel. Rövid idő alatt tudsz minőségi javulást elérni az ideális vendégeid szemében, akik vágyakozva nézelődnek a neten, és éhezik azokat a pozitív tartalmakat, amiket te is készíteni fogsz a workshopokon elsajátítottak alapján. Te leszel az a szálláshely, aki éppen azt nyújtja az ideális vendége számára, amire szüksége van! 

Gyere! Találkozzunk a workshopon!