Inspiráció

online kurzus leendő szálláshely tulajdonosoknak


Elérhetetlennek tűnő álmok, kevéske önbizalom, végtelen hit. Ez voltam én három évvel ez előtt. Hittem, hogy az a nő, édesanya vagyok, aki biztonságos otthont tud teremteni, és jó példát mutatni a gyerekének. Mindent ezek alá rendeltem. Hittem, hogy képes vagyok rá, de nem bíztam abban, hogy meg is érdemlem. Apró lépésenként haladtam. Mindennap csak egyet. Csak annyit, amennyit az eszem a lelkemmel összhangban még el tudott hinni önmagáról. Egyetlen lépés, egyetlen döntés, mindennap a kitűzött célok felé a tervek mentén. Vagy éppen azok újragondolásával.

Célok és tervek nélkül ma nem mondhatnám azt, hogy büszke vagyok az elért eredményeimre. Mert eredményt csak a célhoz képest lehet elérni. A tudatos tervezés, és a folyamatos önfelfedezés a titka minden eddig elért eredményemnek. 

Az iskolai évek alatt, és fiatal felnőttként tökéletesen működtek a társadalmilag elismert, vagy elvárt célkitűzéseim: diplomák, nyelvvizsgák, kezdő fizetés, házasság, gyerek. Itt viszont történt velem valami. A házasságom megromlott, a GYES előtti munkahelyemet már nem éreztem sajátomnak. Azt éreztem, hogy egyszerűen nem lehet, hogy csak ennyi az életem! Nem lehet, hogy "csak" ennyi van bennem. Nem akarok úgy leélni egy életet, hogy folyamatosan le kelljen mondanom valamiről: az anyai örömökről, a szakmai sikerekről, az egészségről, a pihenésről, a romantikáról, annak az erőnek a megtapasztalásáról, hogy képes vagyok létrehozni és működtetni valamit, ami túlmutat rajtam! Valamit, ami egy olyan világot vetít előre, amiben a gyerekemet látni szeretném felnőni. Értékeket képviselni, értéket teremteni, és átadni másoknak, hogy együtt folytassuk ezt a körforgást.

Én a lakberendezést választottam. Biztonságos, puha, kényelmes otthont szerettem volna a kislányomnak, ahol bátran lehet önmaga. És persze én magam is. Aztán kiszélesítettem ezt a kört, és egy olyan biztonságos, puha, kényelmes vállalkozást szerettem volna, amin belül mindenki, akit valamilyen formában megérintek, bátran lehet önmaga. Ezek építik a valóságomat, a saját világomat, ami biztonságos, puha és kényelmes, és mindenki bátran lehet benne önmaga.

Szerettem volna megtalálni azt a területet, amiben kiteljesedhetek, és a legjobb lehetek. Mindenkinek van ilyen, és mindenki előtt ott a lehetőség, hogy felfedezze ezt.

Megalkottam a szálláshely stílustanácsadás fogalmát, és azon vagyok, hogy szálláshely tulajdonosoknak és leendő szálláshely tulajdonosoknak segítsek abban, hogy megtalálják önmagukban, ezáltal a szálláshelyükben azt a különlegességet, ami vonzóvá teszi őket, és ami elvezeti őket az üzleti eredményességhez.

A célom, hogy beemeljem a lakberendezést a turizmus marketing rendszerébe. Triviális, mégis súlyosan elhanyagolt terület.

Talán még nem hoztad meg a döntést. Lehet, hogy még csak érlelődik benned egy álomkép egy kedves, vidéki házról, valahol erdő, vagy tó mellett, vagy épp egy lakásról a színes városi forgatagban. Indulj el! Haladj apró lépésenként! Mindennap csak egyet. Csak annyit, amennyit az eszed a lelkeddel összhangban még el tud hinni önmagáról. Egyetlen lépés, egyetlen döntés, mindennap a kitűzött célok felé a tervek mentén. Vagy éppen azok újragondolásával. Ennyi a titok.

Kezdd itt! Legyen ez az első lépés! Nincs mire várnod, nem lesz, aki helyetted megvalósítsa a te álmaidat. Erre csakis Te vagy képes. Éppen ez a leggyönyörűbb az egészben.

Ha egyetlen dolog lenne, amit most adhatnék neked, akkor az egy hatalmas adag önbizalom lenne. Nekem ez volt, ami a leginkább hiányzott az indulásnál, és őszintén, a mai napig be-be kúszik a gondolat. Mindig arról álmodtam, hogy egyszer olyan életem lesz majd, amiről érdemes lesz könyvet írni. De tudod, mit? Mindannyiunk élete egyedi, izgalmas, problémákkal tarkított. Bármelyik pillanatban érdemes arra, hogy leüljünk megírni azt a bizonyos könyvet.

Segíteni szeretnék neked. Támogatni az utadon. Ezért döntöttem úgy, hogy elmesélem az elmúlt három évemet. Szeretném, ha úgy tekintenél rá, mint az életem regényének egy fejezetére. Nem írtam le, inkább szóban mondtam el. Talán épp azért, mert még nekem is nehéz elhinnem, hogy mindez érdemes lenne arra, hogy papírra vessem. Aki eddig hallotta a történetem, akár személyesen, akár a videón keresztül, nagyon inspirálónak találta. Azonnal tudott kapcsolódni, és magára ismert egy-egy fordulat során.

Álmodd meg, tervezd meg, valósítsd meg!

Kezdd ott, ahol épp tartasz! Inspirálódj, tanulj, kérdezz, légy nyitott és kíváncsi! 

Gyetvai Éva vagyok, lakberendező, közgazdász, szálláshely stílustanácsadó.

Az idegenforgalmi közgazdász, vállalkozásfejlesztő és lakberendezési tanulmányaimat ötvözve egy olyan módszert alakítottam ki, ami a belső terek kialakítása és dekorálása során a célcsoport igényeit és szokásait veszi alapul: a célcsoporthoz igazítjuk a belső kialakítást, ezáltal megkönnyítve a pozicionálást és az eladást, elősegítve az ügyfélélmény emelését és végső soron a vendégelégedettséget.

Küldetésem, hogy megmutassam, hogy milyen hatalmas erő rejlik az ember és környezete kölcsönhatásában.

Meghatározó élmény volt számomra, amikor ráébredtem, hogy a lakberendezés lelki oldala milyen izgalmas, és mekkora erő, lehetőség rejlik benne, ha azt tudatosan figyeljük, elemezzük, alakítjuk. 

Mindig is nagyon érdekelt a pszichológia, de amióta rátaláltam a lakberendezésre, azon vettem magam észre, hogy folyamatosan párhuzamokat keresek az emberek otthona és személyisége között

Ahogy kezdtem belemélyedni a lakberendezésbe, úgy talált rám Dúll Andrea, A környezetpszichológia alapkérdései - Helyek, tárgyak, viselkedés című könyve.

Szépen lassan tudatára ébredtem, hogy mennyire markánsan határozza meg a hétköznapjainkat, ezáltal pedig az életünket mindaz, ami körbevesz. Észrevétlenül kerülünk folyamatos kölcsönhatásba a környezetünkkel, ezért is annyira fontos annak minősége.

A környezetünk (otthonunk, munkahelyünk, vendégházunk) saját ízlésünk szerinti kialakítása egy nagyszerű lehetőség az önkifejezésre. Az otthonunk, így a vendégházunk is tudatosan, vagy nem tudatosan, de kommunikál rólunk, a személyiségünkről, a szokásainkról, az értékrendünkről. Nem csak mi szembesülünk ezzel nap, mint nap, hanem mindenki, akit beengedünk az otthonunkba, szálláshelyünk esetében a vendégeink. Úgy is mondhatnánk, hogy az otthonunk sok mindent "elárul" rólunk.

"Megépítjük, megformáljuk az épületeinket, és aztán ők formálnak minket."

/Churchill/

Ha érdekel eddigi életutam, és a tapasztalataim a lakberendezési döntéseink meghozatalát blokkoló belső akadályainkról, a vállalkozás indítás és fenntartása körüli tapasztalataimról, akkor neked szól ez a videós kurzus. Szeretném átadni Neked, hogy hogyan tudtam erőt meríteni a környezetemből a legnehezebb időszakaimban is.

A legszemélyesebb dolgaimat, az érzéseimet osztom meg, a gondolataimat és a gondolkodás módomat. Szeretném, ha átéreznéd ennek a súlyát és értékét.

Remélem, hogy a nyitottságom Téged is arra hív majd, hogy merj bátran a vágyaid szerint élni!  


Az Inspirációs online kurzus a következőket tartalmazza:


1. Új otthon, új élet - önismereti utazásom története, a lakberendezés lelki oldala
 

1 videó: 1 óra 49 perc  

2. Nyaralóból szálláshely

Ebből a videós anyagból rálátást kapsz arra, hogy milyen is az, amikor az embernek saját vállalkozása van, annak legnagyobb szépségeivel és buktatóival együtt.

A videós anyagok végére egészen biztosan meg fog születni benned a döntés: legyen-e szálláshely a nyaralóból.


1. videó: Nyaralóból szálláshely, a vállalkozás lelki oldala

Időtartama: 31:05 perc

2. videó: Nyaralóból szálláshely, a vállalkozás racionális oldala

Időtartama: 1:14:37 perc

3. Ezeket gondold végig a szálláshelyed kialakítása (felújítása) előtt!

Ezek a videók segíteni fognak abban, hogy

  • megértsd a szálláshely stíluskialakításnak a marketingben elfoglalt helyét, jelentőségét.
  • enyhüljön benned a lakberendezést láthatatlanul körüllengő "megérinthetetlenség".
  • kialakíts egy olyan új gondolkodásmódot, ami által lépésről-lépésre fogod látni a feladataidat, és nem fogod azt érezni, hogy ez egy leküzdhetetlen, gigászi munka.
  • megérted és elfogadod, hogy a dekorációnak milyen nagy jelentősége van marketing szempontból is.
  • ha lelkiismeretesen végiggondolod a válaszaidat, akkor a mini-kurzus végére látni fogod lelki szemeid előtt a szálláshelyed belső tereit.
  • megértsd és elfogadd a tervezés jelentőségét és az abban rejlő erőt.
  • hogyan érheted el az "én még ilyen fantasztikus helyen sohasem jártam" típusú vendég-véleményeket.


A mini-kurzushoz tartozik egy munkafüzet, ami kérdésekkel segít a jelen állapottól eljutni a kialakítani kívánt végeredmény megálmodásához, vagyis a dizájn-koncepcióhoz.

  • A kurzus célja, hogy a belső kialakítást és dekorációt a szálláshely ideális vendégeinek ízléséhez igazítsuk, ezáltal emelve a vendégelégedettséget, a visszatérő vendégek számát, a kihasználtságot, meghosszabbítva a tartózkodás idejét, növelve a költést.

1. Lecke: Mit érdemes tudni a színekről?

18:02 perc

2. Lecke: Hogyan válassz stílust?

20:53 perc

3. Lecke: Mit, hol, és hogyan vásárolj?

16:50 perc

4. Lecke: Leggyakrabban elkövetett dekorációs hibák

13:45 perc

5. Lecke: Az a bizonyos WOW-hatás

5:38 perc

Inspiráció - online kurzus ajánlat

Új otthon, új élet 

A kurzus értéke: 4 990 Ft

Nyaralóból szálláshely

A kurzus értéke: 3 990 Ft

Ezeket gondold végig a szálláshelyed kialakítása előtt!

A kurzus értéke: 12 990 Ft

Bónusz

2 munkafüzet

Értékük: 4 000 Ft

Álom vendégház vizualizációs gyakorlat

Értéke: 1 900 Ft

Összértéke: 27 870 Ft 

Ára most: 19 990 Ft

Vélemények a közös munkáról

"Újra és újra végignéztem és hallgattam a videót. Mindig újabb tanácsokat hallottam és láttam. Még többször meg fogom nézni! Nagyon hasznos! Szakmai szemmel és hozzáállással megfogalmaztad azt amit Én csak éreztem. Nagyon sok jó és értékes tanácsot kaptam. Ezeket próbálom alkalmazni. Csillárt is!😊 Célközönséget tökéletesen meghatároztad. Pont ez a két kategória. Nagyon örülök, hogy éltem ezzel a lehetőséggel. Foglak keresni biztosan. Most pedig először szétnézek itthon az örökségek között más szemmel!"

Fazekas Judit szálláshely-tulajdonos

"Nagyon szépen köszönöm! Éreztem, hogy a szőnyeg, ágytakaró cserével sokat javíthatok az összhatáson. Ezt, hogy így bemutattad, most már látom is. Köszönöm. Nagyon tetszik minden, amit javasoltál. Az egységes fa használatban is igazad van. A szőnyeg azért olyan kicsi, mert ezt praktikus takarítani minden vendég után. :) A II-es ház élénk falszíne már eltűnt. :) 4 hétig festettük a karantén alatt. Kellemes krémszínű lett minden helyiség. Egyszóval nagyon köszönöm a segítséget, megfogadom a tanácsokat!"

Papp Lászlóné Ilona szálláshely-tulajdonos

"Átutaltam az összeget és kíváncsian várom a kurzus anyagát. Nagyon tetszenek a youtube-os ismertetőid. Sok tudás és odaadás van bennük: gratulálok! További sikeres tanítást, eredményes munkát kívánok!"

Barta Mónika

"Nagyon hasznos, és sok jó, és új információt kaptam a mini kurzusban a videókból sokat tanultam. A facebook csoportban is sok hasznos információt kapok. Gratulálok, nagyon kedves és közvetlen a stílusa, nagyon szimpatikus ez számomra."

Budaházy Zsuzsanna szállásadó

"Köszönöm szépen a segítséget, megmutattam a család többi tagjának is, mindenkinek tetszik a "terv". Remélem mihamarabb sikerül is megvalósítani. Nekem elsősorban a falburkolatok miatt tetszett nagyon, ez a valós idejű online tervezés, konzultáció. Továbbá a konkrét bútorok, kiegészítők használata. Egyedül a hang, háttérzaj volt kicsit kellemetlen, nem tudom használsz-e külső mikrofont, vagy valami hasonlót, ezt elfelejtettem kérdezni:) A felső szintet még átgondolom,hogy milyen segítségre lenne szükségünk.Köszönöm addig is."

Illés Martin

"Végignéztem a videókat és a munkafüzetet, és szeretném még egyszer megköszönni! Nagyon hasznosnak tartom őket az alapokhoz. Így kezdő, (még) kívülálló szállásadóként, nekem igazából egy nagyon jó megerősítés volt a kurzus, hogy jó az, ahogy nekiláttam, ahogy gondolkodom, pl. a célcsoport kigondolása volt nekem is az első lépésem, a színek kiválasztása, a moodboardok is megvoltak... A gyakori hibákról szóló videót tartottam a legérdekesebbnek talán, hosszabb is lehetett volna :) Jó tipp volt, hogy modellezzünk le, amit csak tudunk. Én speciel a színekről is hallgattam volna többet, de persze azt meg tudom nézni magamnak én is, ahogy mondtad. A munkafüzet pedig tök jól lekövette a videók tartalmát, jó lesz majd pár év múlva visszanézni. :)
Köszönöm még egyszer és jó hétvégét kívánok!"

Simigh Mariann

A közel 5 órányi videós tartalomnak köszönhetően megígérhetem, hogy sokkal tudatosabb döntéseket fogsz hozni, levetkőzöd a "majd lesz valahogy" és a "velem csak úgy megtörténnek a dolgok" attitűdöt, és magabiztosan állsz bele az irányító szerepkörbe.

Segítek, hogy a szemed a célon legyen, és ne vessz el a részletekben! 

Nagyon jó munkát, személyes és üzleti sikereket kívánok Neked!

Szeretettel, Éva