Könnyed megvalósítás

online kurzus szálláshely tulajdonosoknak

Szerettem volna egy olyan fórumot, ahol a turizmusból méltatlanul kifelejtett lakberendezési témával foglalkozhatunk, ezért hoztam létre a Szálláshely styling csoportot a Facebookon. Akkor még nem hittem, hogy ennyi fantasztikus ember gondolkodik hozzám hasonlóan, és tekint a szálláshely üzemeltetésre a maga komplexitásában. 

Minden online kurzusomat áthatja a lakberendezés, turizmus, vállalkozásfejlesztés és önismeret iránti szenvedélyes elköteleződésem. Mérhetetlen öröm számomra, hogy a Facebook csoport létszáma folyamatosan bővül, már több, mint 450 lelkes szálláshely tulajdonos, vagy leendő tulajdonos osztja meg napi szinten a gondolatait, tapasztalatait és élményeit egymással. Fantasztikus élettörténetek, elszánt elhatározások, pislákoló remény. Mindegy, melyik fázisban vagy éppen, a csoportból mindenképpen meríthetsz: ötletet, lelkesedést, támogatást. Számomra ez a csoport annak a bizonyítéka, hogy igenis óriási szükség van a hazai szálláshelyek vendégszeretetére, és azok szeretetközpontú üzemeltetésére mindkét irányból: a vendégek is erre vágynak és azok a szálláshelytulajdonosok is, akik már felismerték, hogy a turizmus számukra nem csak egy megélhetési forma, hanem általa egy teljesen új világ megteremtésére van lehetőségük. 

A vállalkozói lét egy lehetőségekkel, ugyanakkor buktatókkal, és kudarcokkal tarkított pálya. Egyik nap sem olyan, mint az előző volt. Amint elakadás bukkan fel a vállalkozó életében, az szinte azonnal megjelenik az üzletében is. A nehézségek, a problémák pedig garantáltak, hiszen vállalkozóként a dolgunk, hogy mások problémáit oldjuk meg. Sokszor magányos küzdelem ez, pedig olykor nagyon nehéz a teher. 

Tudom, min mész át, én is voltam ott, ahol most te vagy. Küszködtem a céljaim és az érdemességem között tátongó különbséggel. Egyszerűen nem tudtam elhinni, hogy megérdemlem azt a rengeteg szeretetet, pozitív visszajelzést, és kedvességet, amit kaptam. Azt a pillanatot vártam, amikor lebukom. Amikor kiderül, hogy én nem is ilyen vagyok, hogy nem is tudom, amit tudok, hogy lesz, aki sokkal jobban tudja nálam, hogy kudarcot vallok. Féltem a kudarctól és a sikertől is. Féltem a sor elejére állni, pedig a többiek lökdöstek, hogy menjek már, és mutassam, hogy merre menjünk!

Mit mondanék neked, ha most egy kávé mellett üldögélnénk?

Hogy nyugi, minden rendben lesz. Lehet, hogy most azt érzed, hogy káosz vesz körül, de ez csak átmeneti: az önismeret és a tervezés adja majd a megoldást a kezedbe.

Csodálatos vagy, és megérdemled, hogy az életet minden területe harmonikus módon növekedjen, folyamatosan gyarapodjon. A vállalkozásod is.

A vállalkozásod egy nagyszerű eszköz a kezedben az önismerethez, és önkifejezéshez.

A vállalkozásod által lehetőséged nyílik adni, támogatni, sokak életét megérinteni: az elvárások terhe alatt nyögő édesanyákat, gyerekeket, a napi robotba belefásult családokat, bárkit, akit csak Te szeretnél. Nyugalmat adhatsz nekik, közös célokat, élményeket, olyan értékeket közvetíthetsz feléjük, amiket Te fontosnak találsz.

Minden online kurzusom annak a szálláshely tulajdonosnak szól, aki nyitott az újdonságokra, szeret tanulni és szeret első lenni. Kész elhagyni a kitaposott utat annak érdekében, hogy megalkossa a sajátját. Aki tudja, hogy a munkája révén lehetősége van örömet, pihenést, élményeket adni a vendégeinek. Látja a problémákat, de keresi a megoldásokat. A saját megoldásait. Szereti a szépet, keresi az esztétikát. Keresi önmagában, és ezáltal a szálláshelyében azokat az értékeket, amik különlegessé teszik. Szeret, és tud önállóan dolgozni, dönteni és felelősséget vállalni.

Ez persze nem jelenti azt, hogy egyedül kell lenned: a kurzusaim mellé biztosítom számodra a támogató, inspiráló közeget a csoportomban, és személyes konzultációk keretében.

A legnagyobb vágyam, hogy egy napon a turizmusban annyira alapvető érték legyen a vendégszeretet, hogy ez alapozzon meg minden vállalkozói döntést is.

Hiszek abban, hogy a szálláshely olyan, mint a megálmodója. Minél inkább felvállalod önmagad, annál többet tudsz adni a vendégeidnek, és visszatöltekezni is általuk.

Hiszek abban, hogy a turizmus szektorunk éhezi azokat a nyitott, önmagukat kiteljesíteni szándékozó szakembereket, mint amilyen te is vagy.

Azért vagyok itt, hogy segítsek neked eddigi tapasztalataimmal. Videós formában rendszereztem őket, hogy könnyebb legyen a feldolgozhatósága, így akár munka közben is hallgathatod egy-egy anyagomat.

Gyetvai Éva vagyok, lakberendező, közgazdász, 

szálláshely stílustanácsadó.

Az idegenforgalmi közgazdász, vállalkozásfejlesztő és lakberendezési tanulmányaimat ötvözve egy olyan módszert alakítottam ki, ami a belső terek kialakítása és dekorálása során a célcsoport igényeit és szokásait veszi alapul: a célcsoporthoz igazítjuk a belső kialakítást, ezáltal megkönnyítve a pozicionálást és az eladást, elősegítve az ügyfélélmény emelését és végső soron a vendégelégedettséget.

Küldetésem, hogy megmutassam, hogy milyen hatalmas erő rejlik az ember és környezete kölcsönhatásában.

Meghatározó élmény volt számomra, amikor ráébredtem, hogy a lakberendezés lelki oldala milyen izgalmas, és mekkora erő, lehetőség rejlik benne, ha azt tudatosan figyeljük, elemezzük, alakítjuk.

Mindig is nagyon érdekelt a pszichológia, de amióta rátaláltam a lakberendezésre, azon vettem magam észre, hogy folyamatosan párhuzamokat keresek az emberek otthona és személyisége között.

Ahogy kezdtem belemélyedni a lakberendezésbe, úgy talált rám Dúll Andrea, A környezetpszichológia alapkérdései - Helyek, tárgyak, viselkedés című könyve.

Szépen lassan tudatára ébredtem, hogy mennyire markánsan határozza meg a hétköznapjainkat, ezáltal pedig az életünket mindaz, ami körbevesz. Észrevétlenül kerülünk folyamatos kölcsönhatásba a környezetünkkel, ezért is annyira fontos annak minősége.

A környezetünk (otthonunk, munkahelyünk, vendégházunk) saját ízlésünk szerinti kialakítása egy nagyszerű lehetőség az önkifejezésre. Az otthonunk, így a vendégházunk is tudatosan, vagy nem tudatosan, de kommunikál rólunk, a személyiségünkről, a szokásainkról, az értékrendünkről. Nem csak mi szembesülünk ezzel nap, mint nap, hanem mindenki, akit beengedünk az otthonunkba, szálláshelyünk esetében a vendégeink. Úgy is mondhatnánk, hogy az otthonunk sok mindent "elárul" rólunk.

"Megépítjük, megformáljuk az épületeinket, és aztán ők formálnak minket."

/Churchill/

Ha érdekel eddigi életutam, és a tapasztalataim a lakberendezési döntéseink meghozatalát blokkoló belső akadályainkról, a vállalkozás indítás és fenntartása körüli tapasztalataimról, akkor neked szól ez a videós kurzus. Szeretném átadni Neked, hogy hogyan tudtam erőt meríteni a környezetemből a legnehezebb időszakaimban is.

A legszemélyesebb dolgaimat, az érzéseimet osztom meg, a gondolataimat és a gondolkodás módomat. Szeretném, ha átéreznéd ennek a súlyát és értékét.

Remélem, hogy a nyitottságom Téged is arra hív majd, hogy merj bátran a vágyaid szerint élni!  


A Könnyed megvalósítás online kurzus a következőket tartalmazza:


1. Új otthon, új élet - önismereti utazásom története, a lakberendezés lelki oldala

1 videó: 1 óra 49 perc   

2. Nyaralóból szálláshely

Ebből a videós anyagból rálátást kapsz arra, hogy milyen is az, amikor az embernek saját vállalkozása van, annak legnagyobb szépségeivel és buktatóival együtt.

A videós anyagok végére egészen biztosan meg fog születni benned a döntés: legyen-e szálláshely a nyaralóból.

1. videó: Nyaralóból szálláshely, a vállalkozás lelki oldala

Időtartama: 31:05 perc

2. videó: Nyaralóból szálláshely, a vállalkozás racionális oldala

Időtartama: 1:14:37 perc

3. Ezeket gondold végig a szálláshelyed felújítása előtt!

Ezek a videók segíteni fognak abban, hogy

  • megértsd a szálláshely stíluskialakításnak a marketingben elfoglalt helyét, jelentőségét.
  • enyhüljön benned a lakberendezést láthatatlanul körüllengő "megérinthetetlenség".
  • kialakíts egy olyan új gondolkodásmódot, ami által lépésről-lépésre fogod látni a feladataidat, és nem fogod azt érezni, hogy ez egy leküzdhetetlen, gigászi munka.
  • megérted és elfogadod, hogy a dekorációnak milyen nagy jelentősége van marketing szempontból is.
  • ha lelkiismeretesen végiggondolod a válaszaidat, akkor a mini-kurzus végére látni fogod lelki szemeid előtt a szálláshelyed belső tereit.
  • megértsd és elfogadd a tervezés jelentőségét és az abban rejlő erőt.
  • hogyan érheted el az "én még ilyen fantasztikus helyen sohasem jártam" típusú vendég-véleményeket.

A mini-kurzushoz tartozik egy munkafüzet, ami kérdésekkel segít a jelen állapottól eljutni a kialakítani kívánt végeredmény megálmodásához, vagyis a dizájn-koncepcióhoz.

  • A kurzus célja, hogy a belső kialakítást és dekorációt a szálláshely ideális vendégeinek ízléséhez igazítsuk, ezáltal emelve a vendégelégedettséget, a visszatérő vendégek számát, a kihasználtságot, meghosszabbítva a tartózkodás idejét, növelve a költést.

1. Lecke: Mit érdemes tudni a színekről?

18:02 perc

2. Lecke: Hogyan válassz stílust?

20:53 perc

3. Lecke: Mit, hol, és hogyan vásárolj?

16:50 perc

4. Lecke: Leggyakrabban elkövetett dekorációs hibák

13:45 perc

5. Lecke: Az a bizonyos WOW-hatás

5:38 perc

4. Vidéki idill megteremtése a szálláshelyeden

Abban kíván segítséget nyújtani, hogy könnyedén tudd megteremteni azt a vidéki idillt, amire a vendégeid vágynak.

Ahányan vagyunk, annyiféleképpen képzeljük el a vidéki idillt. Abban azonban talán egyetértünk, hogy a vidéki idill, egy életérzés.

Van, akinek az a skandináv egyszerűség, van, akinek a vintage, a farmhouse, a mediterrán, vagy az indusztriális stílus, és persze olyan is van, aki a tájegységre jellemző tájház jelleget próbálná ki szívesen. A vidéki idill sokféleképpen nyilvánulhat meg. Számomra a vidéki idill nem egy konkrét stílus, inkább az általuk képviselt értékek azok, amik közösek: a tradíció, a kézzel készített tárgyak, a természet tisztelete, a lelassulás, a vendégszeretet fontossága. El kell döntenünk, hogy milyen hangulatot szeretnénk megteremteni és milyen értékek mentén.

Hangulatot lakberendezési szempontból leginkább dekorációkkal tudunk elérni, formálni, ezek azok az utolsó mozzanatok, amik érzésekkel töltik meg a teret. Fontos, hogy minél több érzékszervre hassunk, lehetőleg egyszerre, és lehetőleg valamilyen tevékenységet sugalmazzunk velük, amit az ideális vendégünk is szívesen csinálna (olvasósarok, kerékpár a falnak támasztva, evés, ivás, stb.). Mindezeket persze megkönnyíti a lakberendezési, színelméleti szabályszerűségek ismerete, és betartása. Ezért is hívtam életre ezt az online kurzust.

A szálláshelyed megteremtésével egy olyan világ kialakítására van lehetőséged, ahol vendégeid kényelemben, biztonságban, otthonosan érzik magukat, és élményekkel gazdagodva, feltöltődve térhetnek onnan haza.

Magával ragadó ügyfélélményre vágysz? Magas vendégelégedettségre, kiváló visszajelzésekre, és visszatérő vendégekre? Keresed az utad az egyediséghez?

Hiszem, hogy minden szálláshelyben, és tulajdonosában ott rejlik az az egyediség, az a különleges adottság, amivel felejthetetlenné tudja tenni a szálláshelyét, vendégei számára élménnyé az ott tartózkodást. Mi kell az egyediséghez? Hogy tisztában légy a szálláshelyed értékeivel, és azzal, hogy mit tud nyújtani a vendégeidnek. Ha ezek megvannak, akkor pedig minden létező formában ezeket az értékeket képviseld, kommunikáld.

Te felismerted már az online marketingben rejlő lehetőségeket? A világ változása révén felértékelődött a belföldi turizmus. Egyre többen keresik a belföldi pihenési, kikapcsolódási lehetőségeket.

Neked is feltűnt, hogy a szálláshely kereső csoportokban egyre gyakrabban tesznek fel hangulatfotókat a szálláshely keresők azzal a szöveggel, hogy "ilyen hangulatú helyet keresek bárhol"? Te tudod, hogy az a hangulat mivel érhető el? Meg tudod szólítani az ideális vendégeidet?

Itt nem csak stílusokról és színekről lesz szó (persze ezekről is), hanem arról, hogy hogyan hass minden érzékszervre és hogyan adj szálláshely helyett egy felejthetetlen élményt a hozzád látogató vendégeidnek.

A szolgáltatásodat az értékesítés megkönnyítése érdekében tárgyiasítanod kell: megfoghatóvá tenni a megfoghatatlant. A jobb termék pedig egyértelműen versenyelőnyt biztosít a számodra, hiszen könnyebb eladni.

Te is tudod, hiszen magad is mindennap tapasztalod, hogy az első benyomás mekkora jelentőséggel bír. Egy jó fotó, ami megragadja, és rabul ejti az ideális vendéged tekintetét, felbecsülhetetlen.

A vizualitás kiemelt jelentőséggel bír az életünkben: egy-egy kép, vagy videó több információt, és sokkal könnyebben emészthető formában tud átadni az ideális vendégednek, mint egy írott brossúra, vagy blogbejegyzés.

A legtöbb pihenni vágyó arról panaszkodik, hogy rengeteg hirdetésen kell átrágniuk magukat, mire végre valami "normálisat" találnának. Ennek a válogatásnak a munkáját tudod megspórolni az ideális vendégednek azzal, hogy lépéseket teszel a megszólítása érdekében. Már nem csak ő keres téged, hanem te is őt. A kurzus segít abban, hogy könnyebben és gyorsabban tudd kiadni a szálláshelyed, hiszen a vizuális kommunikációddal lerövidíted a keresési időt.

A kurzus során részletesen megosztom veled azon stílusok jellemzőit, dekorációs praktikákat, amik a leginkább alkalmasak a vidéki miliő megteremtésére.Ennek az anyagnak a segítségével pár óra alatt átfogó képet kapsz arról, hogy most hol tartasz és úgy mész tovább, hogy tudod, milyen lépéseket kell megtenned a kívánt eredményed eléréséhez!

Kinek éri meg ezzel foglalkozni?

A szálláshelyek kínálata színes, a minőség változékony. Összességében elmondható, hogy egy stílusosan felkészített szálláshely még mindig könnyen ki tud tűnni a hirdetések közül.

Felújítás, vagy dekorálás? A felújítás komolyabb, egy értéknövelő beruházás, míg a dekorálás nagyságrendekkel kisebb összeg lehet (bekerülési érték max. 5%-a). Összességében elmondható, hogy már akár egy minimális dekorációra fordított pénz, idő, energia ráfordítással is hatalmas, látványos változás érhető el. Gondolj bele: a kurzus ára néhány vendégéjszaka alatt megtérül neked!

A szálláshely stíluskialakításánál fontos, hogy az otthonos legyen, de ne túl személyes. A cél, hogy a kínálat színvonalát a kereslet igényeihez igazítsuk: a szálláshelyedet az ideális vendégeidhez.

A kurzus során részletesen megosztom veled azon stílusok jellemzőit, dekorációs praktikákat, amik a leginkább alkalmasak a vidéki miliő megteremtésére.

Lásd magad, ahogy büszkén tárod nagyra az ajtót a vendégeid előtt! Lásd magad, ahogyan boldogan olvasod az érzelemgazdag ajánlásokat a felületeiden azzal a záró gondolattal, hogy "ide még egész biztosan visszatérünk"!

Ennek az anyagnak a segítségével pár óra alatt átfogó képet kapsz arról, hogy most hol tartasz és úgy mész tovább, hogy tudod, milyen lépéseket kell megtenned a kívánt eredményed eléréséhez!

1. videó: Turisztikai és lakberendezési trendek

25:01 perc

2. videó: Az ideális vendég

19:10 perc

3. videó: A vidéki idill megteremtésére leginkább alkalmas lakberendezési stílusok

39:34 perc

4. videó: Vidéki idill a dekorációban

1:06:49 perc

+1 videó: 16:39 perc 

+2 videó: 15:18 perc  

5. Berendezést formáló vendégszeretet

Rengeteg az adminisztráció, a napi feladatok beborítanak és már se időd, se energiád a belső kialakításon töprengeni, pedig te is tudod, hogy ez a "termék", amit minden alkalommal megvesznek a vendégeid. Úszol az árral és bevillan: tökre nem ezért kezdtem el ezt az egészet!

Én akartam lenni az a kedves házi gazda, aki széles mosollyal várja a vendégeit! Akinek van ideje beszélgetni, megkérdezni, hogy miért épp ide jöttek, mi történik velük az életükben és hova tartanak. Akitől a pár napos tartózkodás után úgy távoznak a vendégek, hogy biztosítják róla, jövőre visszatérnek. Te pedig emlékszel a nevükre. A történetükre. És tudod, hogy valóban jól érezték itt magukat. Nem kérdés, hogy ajánlani fognak és vissza fognak térni hozzád. Mert itt megkapták, amire vágytak: a vendégszeretetet.

Nem görcsölsz már, hiszen listád van ezekből a visszatérő vendégekből. Tisztában vagy a vendégeid igényeivel. Kipróbáltad már, hogy milyen több napot is eltölteni a saját a szálláshelyeden. Pontoztad a teljesítményed a tárolás, funkció, esztétika terén. A szálláshelyed minden apró szegletéből sugárzik a vendégszeretet. 

1. videó időtartama: 1:57:21 perc  

Könnyed megvalósítás online kurzus 

AJÁNLAT

Új otthon, új élet

A kurzus értéke: 4 990 Ft

Nyaralóból szálláshely

A kurzus értéke: 3 990 Ft

Ezeket gondold végig a szálláshelyed kialakítása előtt!

A kurzus értéke: 12 990 Ft

Vidéki idill megteremtése

A kurzus értéke: 24 990 Ft 

Berendezést formáló vendégszeretet

A kurzus értéke: 4 990 Ft

Bónusz

2 munkafüzet

Értékük: 4 000 Ft

Álom vendégház vizualizációs gyakorlat

Értéke: 1 900 Ft

Összértéke: 57 850 Ft

Ára most: 39 990 Ft

Vélemények a közös munkáról:

"Újra és újra végignéztem és hallgattam a videót. Mindig újabb tanácsokat hallottam és láttam. Még többször meg fogom nézni! Nagyon hasznos! Szakmai szemmel és hozzáállással megfogalmaztad azt amit Én csak éreztem. Nagyon sok jó és értékes tanácsot kaptam. Ezeket próbálom alkalmazni. Csillárt is!😊 Célközönséget tökéletesen meghatároztad. Pont ez a két kategória. Nagyon örülök, hogy éltem ezzel a lehetőséggel. Foglak keresni biztosan. Most pedig először szétnézek itthon az örökségek között más szemmel!"

Fazekas Judit szálláshely-tulajdonos

"Nagyon szépen köszönöm! Éreztem, hogy a szőnyeg, ágytakaró cserével sokat javíthatok az összhatáson. Ezt, hogy így bemutattad, most már látom is. Köszönöm. Nagyon tetszik minden, amit javasoltál. Az egységes fa használatban is igazad van. A szőnyeg azért olyan kicsi, mert ezt praktikus takarítani minden vendég után. :) A II-es ház élénk falszíne már eltűnt. :) 4 hétig festettük a karantén alatt. Kellemes krémszínű lett minden helyiség. Egyszóval nagyon köszönöm a segítséget, megfogadom a tanácsokat!"

Papp Lászlóné Ilona szálláshely-tulajdonos

"Átutaltam az összeget és kíváncsian várom a kurzus anyagát. Nagyon tetszenek a youtube-os ismertetőid. Sok tudás és odaadás van bennük: gratulálok! További sikeres tanítást, eredményes munkát kívánok!"

Barta Mónika

"Nagyon hasznos, és sok jó, és új információt kaptam a mini kurzusban a videókból sokat tanultam. A facebook csoportban is sok hasznos információt kapok. Gratulálok, nagyon kedves és közvetlen a stílusa, nagyon szimpatikus ez számomra."

Budaházy Zsuzsanna szállásadó

"Köszönöm szépen a segítséget, megmutattam a család többi tagjának is, mindenkinek tetszik a "terv". Remélem mihamarabb sikerül is megvalósítani. Nekem elsősorban a falburkolatok miatt tetszett nagyon, ez a valós idejű online tervezés, konzultáció. Továbbá a konkrét bútorok, kiegészítők használata. Egyedül a hang, háttérzaj volt kicsit kellemetlen, nem tudom használsz-e külső mikrofont, vagy valami hasonlót, ezt elfelejtettem kérdezni:) A felső szintet még átgondolom,hogy milyen segítségre lenne szükségünk.Köszönöm addig is."

Illés Martin

"Végignéztem a videókat és a munkafüzetet, és szeretném még egyszer megköszönni! Nagyon hasznosnak tartom őket az alapokhoz. Így kezdő, (még) kívülálló szállásadóként, nekem igazából egy nagyon jó megerősítés volt a kurzus, hogy jó az, ahogy nekiláttam, ahogy gondolkodom, pl. a célcsoport kigondolása volt nekem is az első lépésem, a színek kiválasztása, a moodboardok is megvoltak... A gyakori hibákról szóló videót tartottam a legérdekesebbnek talán, hosszabb is lehetett volna :) Jó tipp volt, hogy modellezzünk le, amit csak tudunk. Én speciel a színekről is hallgattam volna többet, de persze azt meg tudom nézni magamnak én is, ahogy mondtad. A munkafüzet pedig tök jól lekövette a videók tartalmát, jó lesz majd pár év múlva visszanézni. :)
Köszönöm még egyszer és jó hétvégét kívánok!"

Simigh Mariann

A közel 10 órányi videós tartalomnak köszönhetően megígérhetem, hogy sokkal tudatosabb döntéseket fogsz hozni, levetkőzöd a "majd lesz valahogy" és a "velem csak úgy megtörténnek a dolgok" attitűdöt, és magabiztosan állsz bele az irányító szerepkörbe.

Segítek, hogy a szemed a célon legyen, és ne vessz el a részletekben!

Nagyon jó munkát, személyes és üzleti sikereket kívánok Neked!

Szeretettel, Éva