13+1 legemlékezetesebb őszi pillanatom

2020.06.03

Gyerekkoromban, és persze azóta is, ha valaki megkérdezte, hogy melyik a kedvenc évszakom, biztos, hogy azonnal rávágtam, hogy a nyár! Imádom a meleget, akkor van a születésnapom és imádok tengerparton nyaralni. Amióta viszont megszületett a kislányom, teljesen új szemléletet adott nekem. Ő téli gyerek, a legkevésbé sem érti, hogy mi a baj az esővel és teljesen mindegy neki, hogy épp a nyuszit várjuk vagy a mikulást.

Szeptemberben írtam egy listát, mert nem szerettem volna, hogy úgy szaladjon el ez az évszak, hogy meg sem érint a szele. A lista persze folyamatosan (spontán) bővült és persze még előttünk a november, de íme a legkedvesebb pillanataim 2019 őszéből.

1. Közös szoknya-varrás: 

Egy elejtett félmondat miatt került fel a listára és hatalmas sikersztorivá nőtte ki magát (a kislányom szemében persze) az őszi szoknya varrás. Megkezdődött az ovi, azt ugye jól tudjuk a mesekönyvekből, hogy a lányok szoknyában járnak, így adta magát a dolog: varrjunk szoknyát. Kerestem egy szabásmintát a neten és hajrá. Ez (a két szoknya) lett belőle.

2. Gesztenye (és egyéb termények) gyűjtése, Kippkopp olvasással kombinálva. 

3. Séta a martonvásári kastély parkban

4. Kirándulás: Pécs, Drávasztára, Sellye

5. Szoba fényfüzérekkel való kidekorálása: Az egyik leglátványosabb karácsonyi hangulat előkészítő a fényfüzérekkel és gyertyákkal való díszítés! Mindenképpen ajánlom! 

6. Sütőtök sütés! Egyszerűen imádom az illatát! 

7. Karamellás alma készítés dettó! 

8. Préselt levelekből képek ragasztása

9. Töklámpás faragás: Még elég kezdők vagyunk a témában, őszintén nekem is az idei volt az első próbálkozásom, de nagyon meg voltunk elégedve a végeredménnyel. :)

10. Almaszüret: Nincs is jobb, mint az almát mindjárt a fáról enni!

11. Őszi gyümölcstál készítés

12. Kávézás egy jó könyvvel a szabadban, vagy a meleg szobában 

13. Fesztiválozás (Battai Napok, Rácalmási Tökfesztivál, búcsúk)

+1, amivel még adós vagyok, az az évszakot lezáró fotóalbum készítés, amibe sokkal, de sokkal több kép fog bekerülni, mert rettentően szeretek fotózni. :) 

Ti milyen időközönként szoktátok végiggondolni, hogy mi minden történt veletek? (Szülinaphoz kötitek, vagy szilveszterhez, esetleg negyedévnél sűrűbben?)

Szeretitek a fotóalbumokat vagy digitálisan tároljátok az emlékeiteket?

Ha kedvet kaptatok bármelyik, fentebb felsorolt kis programhoz, ne felejtsétek, még épp egy hónapotok van rá! 

És ne felejtsétek azt sem, hogy ideje elkészíteni egy újabb listát: méghozzá a téli programokét! :)