7 tipp, hogy a reggeli öltözködés ne tartson tovább 5 percnél - Így tettem rendbe a gardróbomat

2018.08.04


Becsukom a szemem. Gyönyörű, rendezett, hófehér szekrényeket látok, rengeteg polcot, vállfát, dobozokat. Mindennek van helye, könnyen hozzáférek, átlátom, mim van. Bármerre nézek, olyan ruhát látok, amit azonnal felvehetnék, mert jó a mérete, divatos, az évszaknak megfelelő és nagyon jól érzem benne magam. Aztán kinyitom a szemem... és egészen mást látok... áucs... Mi legyen most? Dobjak ki mindent?

Alább elolvashatjátok, mi alapján tettem rendbe a gardróbomat.

Hiszek abban, hogy a feketén és a fehéren kívül azért több árnyalat is létezik, úgyhogy úgy döntöttem, hogy nem válok meg minden ruhámtól még ha ez könnyebb útnak is tűnt volna néha a válogatás közben... Az egyszerűsítésről, és előnyeiről már itt írtam. Itt megosztottam a fürdőszoba lomtalanítási tippjeimet, itt pedig a gyerekszoba rendbetételéről írok. 


7 tipp, hogy a reggeli öltözködés ne tartson tovább 5 percnél:


1. Felesleges holmik kiszanálása

Rengeteg időt és energiát elvesz, ha olyan holmikat teszünk a szekrény egyik polcáról a másikra, amiket valójában nem is hordunk. Kicsi, kinyúlt, csúnya, nem is az enyém? Zsákba vele, valakinek még jól jöhet!

2. Egymással jól kombinálható darabok

Megfogadtam, hogy ezen túl már csak egymással jól kombinálható darabokat veszek. Ez persze nem mindig sikerül, de ez nem is gond! Hagyjuk, hogy a kivétel erősítse a szabályt! 

3. Évszaknak megfelelő darabok legyenek kéznél

Évszakváltásnál kötelező a szekrényrendezés! Nincs is annál nagyobb időveszteség, mint amikor úgy kell előásni a lengébb holmikat a kötött pulcsik alól. Ha egyszer megcsinálod lelkiismeretesen, majd' fél évig nem kell vele bajlódnod!

4. Köss kompromisszumokat!

Fárasztó mindennap kreatívan összeállítani az outfitedet. Lazíts! Legyen néha az elég jó is elég jó! :)

5. Reggeli rutin kialakítása 

A reggeli rutin - főleg, ha már egy gyerkőc is bekerül a képbe - elengedhetetlen. Amióta a kislányom megszületett, erre kínosan ügyelek, mert hiányában az ember könnyen találja magát pizsiben a konyhában ebédet főzve, azon gondolkodva, hogy mosott-e egyáltalán fogat... 

6. Gondolkodj szettekben

Egy ideje már szettekben gondolkodom, ami annyit jelent, hogy mielőtt megvennék valamit, felteszem magamnak a kérdést, hogy mivel és hová fogom felvenni. Csak akkor veszem fel, ha legalább két-két választ meg tudok fogalmazni. 

7. Valóban szükségem van erre?

A fenntartható divatról Mengyán Eszter blogjában olvastam először, a Holy Duck!-ban. Ismeritek a 10 x 10 gardrób kihívást? A lényege, hogy tíz napon keresztül tíz ruhadarabot kombinálva kell megoldani az öltözködést. Egyelőre azt mondom, hogy nem lesz nehéz (a cikk elején szereplő képen láthatjátok, hogy melyik tíz ruhadarabomat választottam ki), de a tíz nap leteltével be fogok számolni az eredményeimről egy bejegyzésben. Itt, a Holy Duck! oldalán részletesen is megismerkedhettek a kihívással!