A színfalak mögött, avagy a puff készítő workshop előkészületei

2019.02.15

Sokáig tart, mire végre ráveszem magam, hogy megírjak egy-egy bejegyzést, de nem azért, mert nincs miről írnom, épp ellenkezőleg, túl sok mindenről kellene egyszerre és talán ismeritek az érzést, amikor a lehetetlenül magasan fölénk tornyosuló feladatok helyett egy kellemes félfordulattal inkább valami egyszerűbb feladat felé fordulunk...

Szóval itt tartok most: besűrűsödött a lakberendező suli, rengeteg a házi és szinte lehetetlennek tűnik, hogy valaha is utol fogom érni magam, pedig egyébként nagyon érdekes dolgokat csinálunk, de talán erről majd egy másik bejegyzésben mesélek részletesebben.

Megtorpant a bútorfestésem is, de nem a festés miatt -az készen van már-, hanem egyszerűen csak hiányzik egy lába és még nem bicegett el egy asztaloshoz... Becs' szó, rajta vagyok ezen is! ;) (Egyébként annyira vagyok csak szétszórt, hogy írtam egy cikket, aminek a címe 5 dolog, amit a saját káromon tanultam meg a bútorfestésről, és elfelejtettem megosztani Facebookon... Pótolni fogom! Bár így most már innen úgyis értesültetek róla... ;) )

ÉS!!! a mai nap legfontosabb eseménye (dobpergés):

ELKÉSZÜLT AZ ELSŐ PUFFUNK!!! 

Azt hiszem, hogy egy "f"-fel kellene írni, mert a pouf szóból ered, de valójában mindegy hány f-fel, a lényeg, hogy készen van! :) Óriási az öröm! De ez a bejegyzés, ígéretemhez híven, az idáig vezető útról fog szólni:

Katával (Kata Textilszerviz - Lakástextil és függöny bolt, Százhalombatta, Jedlik Ányos utca 11. ) az első közös projektünk a fotelom áthúzása volt, amiről bővebben ebben a cikkemben olvashattok. Azonnal megtaláltuk a közös hangot, így amikor úgy döntöttem, hogy szeretnék egy új táskát, azonnal ő villant be: egyedi táskát fogok varratni! A táska megtervezése is hatalmas öröm volt, mint amikor két régi barát összeül és befejezik egymás mondatait... Amikor a táska elkészült, úgy örültünk, mint két kislány, akik először fontak egymásnak egyforma copfot! Kata búcsút vett az alkotásától, én pedig biztosítottam róla, hogy nálam jó kezekben lesz. Ezen a ponton már tudtam, hogy lesz még "közünk egymáshoz". 

A korábban szervezett DIY workshopjaim rettentően hiányoznak, így azt már elég régen elhatároztam, hogy lesz majd folytatás! Rengeteg pozitív visszajelzést és bátorítást kaptam a résztvevő barátoktól és ismerősöktől, amit ezúton is nagyon köszönök Nektek! Csodálatosak vagytok! <3 A tematikában annyi módosítással éltem, hogy a témák a jövőben a lakberendezés köré fognak csoportosulni.

A nagy ötletelgetés - értsd Pinterest vadászat - alkalmával tűnt fel, hogy egyre több olyan képet nézegetek, amin ilyen-olyan formában, de felbukkan egy-egy puf(f?). Így adta magát a téma: puf készítő workshop! Woohooo!

Kata szerencsére épp olyan jó ötletnek találta, mint én és remélem, hogy Te is! Így először egy naaaagyon hosszadalmas egyeztetés keretében összehoztuk, hogy milyen legyen az alakja, milyen anyagokat használjunk és egyáltalán melyik része legyen, amit előre elkészítünk és melyik az, amit akár egy lelkes amatőr is el tud majd készíteni, hiszen a tervek szerint, a workshop végén mindenki egy saját maga által megálmodott és elkészített puffal fog távozni!

Az anyagok beszerzése, a színek, minták összeválogatása, a szabásminta megszerkesztése, végül az első minta darab elkészítése mind-mind aprólékos és hosszadalmas feladatok, de az egész projekt szellemiségét lényegileg áthatja, hogy végül egy jól használható, esztétikus lakberendezési tárgyunk legyen, ami emelni fogja az otthonosság érzetünket. Lényeges szempont volt, hogy így egy teljesen egyedi, saját ízlésének megfelelő tárgyat készíthet el mindenki, ami aztán tökéletesen fog illeszkedni a lakásába, házába, az életébe. 

És sajnos az is teljesen normális, hogy a folyamat néha buktatókat is tartogat... Nagyon siettünk, hogy a második (mindkettőnk számára legkedvesebb) puf is mielőbb elkészülhessen, de egy óvatlan pillanatban megcsúszott a vasaló... és kezdhettünk mindent elölről...

Nos, itt tartunk most.

Rettentően kíváncsiak vagyunk a véleményetekre minden formában!

El tudtok-e képzelni egy puf-ot az otthonotokban?

Szívesen részt vennétek-e egy ilyen jellegű workshopon?

Tetszik a forma? A szín? Az anyagok?

Ti min változtatnátok?

A segítséget előre is nagyon köszönjük! Reméljük, hogy személyesen is találkozunk majd! :)