A virág, mint stílusjegy?

2020.05.15

Kisiskolás vagyok. Látom apukámat és a bátyámat, ahogy virágokkal felpakolva lépnek be a bejárati ajtón. Nőnap van. Anyáé a piros, enyém a rózsaszín. Fölvihetem a szobámba! Hivatalosan is nagylánynak érzem magam! Beteszem az ablakomba és nézegetem a szobámból. Később ráébredek, hogy ez a virág bizony az utcáról is jól látszódik! Huh... Micsoda büszkeség!

Forrás:Pixabay

Ez volt az első nőnapom, ami azóta évről-évre hasonlóan zajlik. Ezt az emlékemet sikerült tavaly tökéletesen újraélnem a kislányomon keresztül. Épp úgy ragyogott az arca a büszkeséggel vegyített örömtől amikor meglátta a papiját és a nagybátyját a rózsaszín virágokkal, mint anno az enyém.

Mindig is szerettem virágot kapni. Születésnapomra, ballagásokra vagy bármilyen jeles alkalomra. Van, aki szerint ez felesleges, én viszont éppen ezért szeretem. Valami, amit azért kapunk, mert szép. Nem azért, mert hasznos. Valójában teljesen mindegy, hogy a virág valami nagyon egzotikus, különlegesen megkötött alkotás, vagy csak pár szál rózsa vagy napraforgó virág anyukám kertjéből. Mindegy, hogy vágott, vagy cserepes. A virág, az virág. Színt, életet, derűt varázsol a szobába.  

Igen, jól gondolod, ez a bejegyzés leginkább a virágokhoz fűződő kapcsolatomról fog szólni. Hogy miért? 

Mert valójában az a fontos, hogy hogyan viszonyulunk a virágokhoz! Az, hogy számodra mit jelentenek és milyen érzéseket váltanak ki belőled.

Van olyan ismerősöm, aki nem szereti a vágott virágokat, mert azt mondja, hogy temetésre emlékezteti. Van, akinek azért nincs, mert állítása szerint őt egyetlen virág sem éli túl. 

Számomra az áttörést az a pillanat hozta el, amikor anyukám, akinek rengeteg csoda szép virágja van kint is, bent is, a következőket monda a virág ápolási panaszáradatomra: 

Vannak olyan cserepes virágok, amik csak egy kicsit élnek tovább, mint a vágottak. Speciális törődést igényelnek, kint szeretnek élni, vagy egyszerűen csak megfáztak. Tekints rájuk úgy, mint a vágott virágokra és ne legyen lelkiismeret furdalásod, ha nem élnek túl. Lesz majd olyan, aki nem csak hogy túlél, de még virágzik is neked.

Így, a gondolatmenetet követve, az lenne a cél, hogy megtaláljuk azokat a virágokat, akikkel együtt tudunk élni. Próbálkozni kell, nincs más megoldás. Korlátosak a lehetőségeink, hiszen megvan, hogy hová tudjuk elhelyezni őket, megvan az is, hogy az mennyire lesz napos, huzatos és persze ne felejtsük el azt sem, hogy ki mennyire feledékeny, vagy épp ellenkezőleg, túlbuzgó locsolás terén. Én a locsolást úgy oldottam meg, hogy beiktattam "revizorokat" a csapatba. Ilyen a vitorlavirág és a kávévirág. Ők, ha szomjasak, jelzik (leengedik a leveleiket). 

Összeszedtem kedvcsinálónak néhány látványos megoldást a Pinterest segítségével, amiket kiegészítettem a Butlers termékeivel (nem szponzorált tartalom):

A virágok nem csak klasszikus értelemben "használhatóak". Tökéletes dekoráció lehet üvegkeretben, vagy akkor is, ha a növény csak motívumként köszön vissza például egy-egy képről, textilről. A virágok térelválasztóként is funkcionálhatnak. Arra viszont érdemes odafigyelni, hogy bármennyire is látványos, a hálószobába nem javasolt túl sok növényt halmozni, mert ők is lélegeznek.

Nagyon szeretem a természetes anyagokat, amik a legtöbb lakberendezési stílushoz szuperül passzolnak. A Wabi-sabit, mint lakberendezési stílust az általa közvetített életfelfogása miatt szeretem leginkább, melynek lényege, hogy megtaláljuk a szépséget a tökéletlenségben. Hiszen az életben semmi sem tökéletes. 

A végére pedig egy kis csajoskodást tartogattam a glamour stílussal. A vágott virágokkal és a sok arannyal igazán fényűző, luxus hatást tudunk elérni. 

Egy fontos gondolat álljon itt összefoglalásként a bejegyzés végén:

Szeresd a virágokat, vigyázz rájuk: törődj velük, gondoskodj róluk, ahogyan cserébe ők is ezt teszik majd a lelkeddel. 

Ha úgy érzed, hogy változtatnál az otthonodon, de bizonytalan vagy még, hogy merre is indulj, akkor keress meg bátran!

Októberben élhetsz az "Őszi otthoncsinosító" csomagjaim valamelyikével, melyekről részletesebben ide kattintva tájékozódhatsz. 

Ha pedig úgy érzed, hogy egy kiadós beszélgetés is nagyot tudna lendíteni az otthon csinosító törekvéseiden, akkor kérj időpontot egy lakberendezési tanácsadásra!

Várni fogom a jelentkezésedet!

Éva