Álmok leképezése 3D "valósággá"

2020.04.22

A tanfolyami kézi készítésű tervek nagyon szórakoztatóak voltak, de tökéletesen tisztában voltam vele, hogy ahhoz, hogy versenyképes szolgáltatást tudjak biztosítani, ahhoz bizony több kell ennél.

Nem volt kérdés, hogy tervezőprogramot fogok használni, de az igen, hogy melyiket. Mivel hosszú távra tervezek és magas minőséget szeretnék képviselni, ezért számomra az sem volt kérdés, hogy a vállalkozásom elindításához profi gép kell, profi tervezőprogrammal. Ezért esett a választásom az Archline tervezőprogramra, ami kimondottan építészeknek, belsőépítészeknek és bútortervezőknek került kifejlesztésre (professzionális BIM design szoftver). Nem mondom, hogy nem okoz néha fejtörést a kezelése, de szerencsére nagyon profi segítő csapat áll mögötte, így mindig van kitől kérdezni (illetve tanfolyamok, oktató anyagok segítenek a haladásban).

Folyamatosan tanulok, és rengeteg tervem van arra vonatkozóan is, hogy hogyan tudok majd ezeknél is fotorealisztikusabb látványterveket készíteni (ehhez egy másik program használata is szükséges), bár egyelőre nem vagyok meggyőződve a létjogosultságukról az én esetemben, mert úgy érzem, hogy maga az Archline program is elég jó renderelt képeket képes produkálni. Szóval erre még később visszatérek. 

Mutatok néhány látványtervet szintén a teljesség igénye nélkül, és ígérem, hogy igyekszem folyamatosan frissíteni!

Családi ház, konyha látványterve

Családi ház, nappali látványterve

Családi ház, előszoba látványterve

Családi ház, hálószoba, gyerekszoba látványtervei