Amikor én még kézzel terveztem (egyébként néha még most is...)

2020.04.22

A tanfolyamon leginkább kézzel készítettük el a különféle kreatív projektjeinket. A teljesség igénye nélkül összeszedtem a számomra legkedvesebbeket:

1.) Kezdődött minden a perspektivikus ábrázolással. Nem sok közöm volt hozzá, gyakorlatilag a gimis emlékeimből táplálkoztam. Eleinte rengeteg csalódás ért, de nagyon hamar kezdtem javulást tapasztalni, ami vitt előre rendesen. Nem állítom, hogy kifejezett rajztehetség lennék, de terveim közt szerepel egy rajztanfolyam elvégzése a jövőben.

2.) Egyedi lámpát is kellett terveznünk (artdeco stílusban), amit aztán szorgalmas diákként lemaketteztem papírból a kislányom hatalmas örömére 1:1 arányban. 

3.) Imádtam azokat az órai feladatokat, amikor kaptunk egy alaprajzot és - megadott feltételek szerint- gyorsan be kellett rendezni többféleképpen. Igazi agytorna! 

4.) Egyedi burkolatot is kellett terveznünk, én pedig voltam olyan lelkes, hogy metrocsempét választottam... Hmm... szerkesztgettem egy darabig...

A kézi "tanulmányok" után következett a gépi, hiszen sokkal gyorsabb (és az én esetemben valljuk be, látványosabb, illetve méretarányos) eredményekre lehet vele jutni.