Az otthonunk berendezése számomra egyet jelentett az életünk újratervezésével és újraépítésével

2020.04.03

Ez a bejegyzés egy induló sorozat első cikke. 

Amikor elkészült az otthonom, úgy éreztem, hogy végre minden a helyére került és ezt az örömömet mindenképpen szerettem volna megosztani. Innen jött az ötlet, hogy mennyire jó lenne bekerülni egy országos lapba! Sokat gondolkodtam, hogy melyik lapban is szeretnék megjelenni, végül több szempontot is figyelembe véve az Otthonok és Megoldásokat találtam a hozzám legközelebb állónak. Szeretem a sokszínűségét, a kreatív hozzáállását és az elérhetőségét. Amikor megtudtam, hogy sikerült és meg fog jelenni a cikk rólam, egyszerre voltam határtalanul boldog és mérhetetlenül büszke. Egy rettentő nehéz időszak pozitív eredménye ez az őszi megjelenés.

Két évvel ezelőtt külön költöztünk a kislányommal, én pedig ott toporogtam a magánéleti válságom kellős közepén kétségek között, rengeteg megválaszolatlan kérdéssel. Éreztem, hogy most kell beleállnom ebbe a helyzetbe és a körülményekhez képest a lehető legjobb döntéseket meghoznom, akkor is, ha még életemben nem éreztem magam ennyire törékenynek, bizonytalannak és gyengének. Nagyon nehéz időszak volt számomra, ma mégis hálával tekintek vissza, mert rengeteget tanultam önmagamról, ha úgy tetszik, az életről. Az otthonunk berendezése számomra egyet jelentett az életünk újratervezésével és újraépítésével. 

Egyértelmű párhuzamokat tudtam vonni az otthonunk és az életünk között: 

Első lépésként megkezdődött a szelektálás, mi menjen, mi maradjon. Mi fontos és mi másodlagos. Talán nem kell részleteznem, micsoda küzdelem, ahogy kétségbeesetten ülsz a sok okafogyott, haszontalan cucc kupacán azzal az érzéssel, hogy ugyanarra a sorsra jutottatok... Mérhetetlen boldogság végre múlt időben beszélni erről.  

A múlt feldolgozásával párhuzamosan meg kellett kezdenem a következő szakaszt, a jövő tervezését: a funkciók kialakítását a lakáson belül: otthonról fogok majd dolgozni, vagy sem. Kád, vagy zuhany? Étkező, vagy leválasztott hálószoba? (Később írok erről részletesen is.)

Éjszaká(k)ba nyúlóan bújtam a Pinterestet, olvastam a lakberendezési blogokat, kerestem a lakberendezési üzletek termékei között, de annyi minden tetszett, hogy egy idő után nem láttam már a fától az erdőt. Úgy éreztem, hogy nem tudom egyedül eldönteni, hogy mi a fontos és mi nem az. Egy dologban viszont megingathatatlanul biztos voltam: mindig, minden körülmények között a kislányom lesz az első. Így az Ő szobájával kezdtem. Meglepően hamar meglettek a tervek. Valójában őt és az igényeit sokkal jobban ismertem, mint a sajátomat. Komoly önvizsgálat után eltökéltem, hogy visszahozom az életünkbe azt, ami akkor a legjobban hiányzott: a vidámságot, a lendületet, a szabadságot. Így alakult ki egy fiatalos, bohém skandináv stílus, szinte teljesen ösztönösen.

A lakberendezéssel kapcsolatos könyvek, blogok, inspirációs képek, és az újonnan felfedezett absztrakt festészet nagyon jó stressz levezetésnek bizonyultak, tökéletesen elmélyedtem és szárnyaltam egyszerre. Éreztem, hogy ez lesz az én utam.

Valójában mind az otthonunk berendezése, mind pedig ez a magazin megjelenés egy sikeres együttműködés eredménye. Sok fantasztikus emberrel ismerkedtem meg az elmúlt pár évben. Olyanokkal, akik szintén megtalálták, mi mozgatja őket és aktívan tesznek, dolgoznak, tanulnak és segítenek másoknak is, annak érdekében, hogy a jártasságukkal értéket teremtsenek. 

Szerettünk volna azáltal, hogy mindannyian beleadjuk ötleteinket, szaktudásunkat és lelkesedésünket, valami olyan hozzáadott értéket teremteni, amire külön-külön nem lennénk képesek.

Ezért egy közös ajánlattal készültünk számodra! Azonban mielőtt még kitérnék a részletekre, fogadd szeretettel ezt a cikksorozatot, aminek segítségével végig foglak Téged vezetni azon, hogy hogyan alakítottam ki a saját lakásomat (ezzel párhuzamosan az új életemet), milyen lakberendezési elveket vettem figyelembe és igyekszem arra is megtalálni a választ, hogy mitől lesz egy tér harmonikus, élettel teli és inspiráló.

A cikksorozat következő, második részében bemutatok hét olyan praktikát, aminek alkalmazásával nagyon gyorsan tudsz majd nagyon látványos hatást elérni a saját otthonodban! 

A fotón az otthonom látható (a rólam és otthonomról készült fotók és cikk megjelenik az Otthonok és Megoldások Magazin 2019/03. lapszámában).

A képen szereplő  fotel áthúzását, illetve a díszpárnákat és a konyhai függönyöket Kata (Kata Textilszerviz - Lakástextil és Függönybolt) készítette.

A képeken levő szobrocskák, csészék, Gauguin (reprodukció) festmény a Sandi Antikban fellelt kincsek.

A fotókért köszönet Anitának és Gábornak, vagyis a Hajdú Gábor Photography-nak.