Egy vagány nyaklánc története

2019.05.16

Nem jellemző rám, hogy tárgyakhoz ragaszkodnék, de valahogy ez a nyaklánc mégis sokat jelent számomra. Honnan jött az ötlet? 

Ékszerek tekintetében leginkább karkötő párti vagyok. Innen indult a nyaklánc története is, mivel legelőször maga a csomózásos technika tetszett meg. Nyár volt, engem pedig elragadott a vágy, hogy egy jachton napozva lobogjon a hajam a szélben és a kakis pelusok közül legalább gondolatban kiszakadva, újra vagánynak érezzem magam. 

Tudjátok mire gondolok, na! ;) Úgyhogy körbenéztem a neten és több órányi keresgélés és videó nézegetés után kiválasztottam azt a technikát, amivel ezeket a típusú karkötőket és nyakláncokat lehet elkészíteni: 

Nyár volt, meleg és többen is társaságra vágytunk. Elkészítettem a zárt körű Facebook eseményt és görcsbe rándult gyomorral vártam, hogy legalább egy valaki akarjon még ilyen nyakláncot rajtam kívül. És akartak. Sokan. Nagyon sokan. És én olyan boldog voltam, hogy elmondani nem tudom! A workshop fantasztikus hangulatban telt, készültek a szebbnél szebb nyakláncok és karkötők.

Az erről készült képeket ide kattintva nézegethetitek meg!

A workshop után sok ismerősöm keresett meg, hogy készítsek neki is ilyen nyakláncot (biztos, mert ők is vagány jachtos csajoknak akarták magukat érzni...;P :)). Sokat mérgelődtem a gyenge minőségű delfin kapcsokkal, és szerelő karikákkal, de azóta már csak mágneses kapoccsal készítem, mert fontos számomra, hogy könnyen viselhető és tartós legyen. Szerettem, mert Zorka még kicsi volt, a nyaklánc meg puha, úgyhogy teljesen bababarát, arról nem is beszélve, hogy a mágneses kapocs miatt, ha belekapaszkodott, akkor sem történt semmi. Természetesen neki is kellett készítenem saját nyakláncokat és a mai napig, ha meglát párat a kezemben, akkor bepróbálkozik, hátha sikerül egyet kikönyörögnie... ;) 

Az idő telt, múlt, a leglelkesebb "fogyasztóm" Zorka mellett az anyukám és a nagynénim lett (nyilván nem elfogulatlanul, bár az is igaz, hogy rengeteg bókot zsebeltek be miattuk). 

Az öltözködési szokásaim elég sokat változtak az elmúlt pár évben, nem fogok nagy meglepetést okozni: a gyerek miatt. Igyekeztem a ruhatáramat úgy kialakítani, hogy a darabok jól kombinálhatóak legyenek és reggel öt percnél ne tartson tovább kiválasztani az aznapi szettet. Lehet, hogy ezáltal kicsit egysíkú a kinézetem (farmer-lapos cipővel), de valamit, valamiért, nem igaz? :) Az egyszerűséget szeretem, de az unalmasságot nem annyira. Így nagyon jól jött, amikor a blog egyik képe alá Lia (kedves kolléganőm, bár már inkább azt mondanám, barátnőm), hozzászólt, hogy őszi színekben is milyen szuper lenne. Számomra annyira a már említett vagány-jachton-ülök-és-lobog-a-hajam-a-szélben csaj rögzült, hogy eszembe se jutott más.

Szóval itt tartunk most. Elkészültek a vidám őszi csodák, és Katának köszönhetően már meg is vásárolhatóak (2 990 Ft-os áron)! :)

Többen is megkerestetek, hogy szívesen elkészítenétek magatok a saját vagány-csaj-vagyok-a-jachtról-és-lobog-a-hajam-a-szélben zsinór nyakláncotokat, amiben nagyon szívesen segítek nektek! 

Arra gondoltam, hogy még októberben keresünk egy időpontot, mert a november-december már úgyis az adventi készülődésről szól, de őszinte leszek, a szombatok már foglaltak, ugyanis suliban leszek, szóval szentségtörés, de csak vasárnap délelőttöt tudok felajánlani, Battán. Október 28?

Jelentkezzetek bátran az info.alkotohaz@gmail.com email címen!

A workshop részvételi díja 3 500 Ft lesz.

Jelentkezzetek mielőbb, mert a férőhelyek száma limitált! Köszönöm, hogy ennyien támogattok! :* :)