Ha megnyerném az ötöst, nyitnék egy szállodát a Balaton-Felvidéken!

2020.08.11

Valójában nem, nem nyitnék. De berendezni szívesen berendezném! Egyre többször hallom, olvasom: ha sok pénzem lenne, nyitnék egy kávézót, egy pékséget vagy egy vidéki kis panziót. 

Te miről álmodozol 2020-ban?

Nekem nagyon sokáig volt álmom, hogy egyszer vendéglátással fogok foglalkozni valahol vidéken. Aztán ahogy lenni szokott "kinőttem" ebből az álmomból és eltávolodtam tőle. Pedig szépen indult a kapcsolatunk, mert idegenforgalom és szálloda szakon szereztem meg az alapdiplomámat és valójában csak rövid ideig dolgoztam a szakmában, viszont változatos helyeken. Főiskola alatt a nyári szünetekben Rodoszon (Görögország) dolgoztam gyakornokként egy nagy szálloda éttermében, majd egy gyors étteremben és mit mondhatnék? Imádtam! Nem csak a napsütést meg a tengert, persze azt is, hanem azt, hogy az emberek túlnyomó többsége folyamatosan vidám volt. Nyilván, hiszen ők épp nyaraltak. Én pedig lubickoltam ebben.

Az iskola elvégzését követően itthon is megpróbáltam a szakmában elhelyezkedni, így dolgoztam rendezvényszervező irodánál, és utazási irodában, illetve egy kis szálloda recepcióján is. Egyik sem hozta a várt eufóriát.

Továbbtanultam: párhuzamosan végeztem az angol szakfordítói képzést a vállalkozásfejlesztéssel és nagyon élveztem mindkettőt. Bíztam abban, hogy egyszer majd csak elkezdenek egy irányba mutatni a tanultak. De nem így lett. Dolgoztam egy rövid ideig a családi vállalkozáson és a közigazgatásban (ezt szokták mondani azok, akik cikinek találják, hogy NAV-osok voltak...:D :D. Én hálával gondolok ezekre az időkre, mert nagyon sokat tanultam és értékes embereket ismerhettem meg). 

A kislányom születése után döntöttem a lakberendezés mellett. Rengeteget gondolkodtam azon, hogy miben vagyok én szakmailag más, mi az a speciális tudás, amivel értéket tudok hozzáadni a szolgáltatásaimhoz. 

Hosszas célcsoport -, versenytárs elemzés és néhány önismereti-hánykolódós éjszaka hozta meg végül azt a felismerést, ami 2019 végén kezdett érlelődni és 2020 elején robbant be az életembe: 

Miért ne ötvözhetném a turizmust, a vállalkozásfejlesztést és a lakberendezést?

Hiszen imádnék vidéki apartmanokat, airbnbket, vendégházakat berendezni! Ráadásul nem csak a funkcionális térszervezésben (mi, hova kerüljön) tudnék segíteni, hanem turisztikai szempontból is hozzá tudnám igazítani a berendezés tematikáját, stílusát, hogy a szálláshely illeszkedjen az adott turisztikai desztinációba és kiegészítse annak élményközpontúságát és termékképes vonzerőként jelenhessen meg a piacon. A szállásadó szemszögéből nézve pedig emelni tudja a szállás színvonalát, fokozni az ügyfélélményt és ezáltal növelni a visszatérő vendégek számát, a kihasználtságot.

Így most arra kérlek, ha van olyan ismerősöd, aki valamilyen turisztikai célú szálláshelyet vezet és jól jönne neki egy kis segítség az ingatlanjának berendezésében, stylingjában, marketingjében, akkor küldd át neki ezt a bejegyzést és keressen bátran!

A szálláshely lehet kereskedelmi:

  • szálloda
  • panzió (vidéken fogadó)
  • üdülőház (apartman)
  • stb.

és nem kereskedelmi:

  • falusi vendégház
  • fizető vendéglátás (zimmer frei)
  • stb.

Hiszek abban, hogy 2020 szakmailag (is) egy nagyon izgalmas év lesz! Izgatottan várom a hívásodat!