Haladjunk, mert jön a baba! -Kockaház fiatalos átalakítása skandináv stílusban (referencia)

2020.09.08

Egy nagyon kedves párral volt szerencsém megismerkedni és együtt dolgozni az elmúlt néhány hónapban. Amikor először találkoztunk, bevallom, alig vettem észre, hogy erősen gömbölyödik már az a babapocak, most pedig befejeztük a közös munkát, a baba pedig az érkezését épp a befejezésre időzítette.

Szívből gratulálok Nektek ezúton is! <3 Isten hozott Olivér!

De lássuk a projektet!

Ahogy az a címből is kiderül, egy régi kockaház átalakításában kérték a segítségemet. (Aki szintén kockaház felújításán gondolkodik, annak ajánlom Facebookon a Kockaházasok csoportot, ahol őszinte vélemények, tapasztalatok, konkrét árak és szakemberek nevei, fényképek, alaprajzok szerepelnek. Szóval szuper hasznos, nézd meg, ha érintett vagy!) 

Mire rám találtak, a fejükben már egész jól összeállt, hogy mit, és hogyan szeretnének a szerkezeten módosítani, viszont a sok gondolkodás eredménye az lett, hogy két, egyformán jónak tűnő megoldás is született... A választásban tudtam segíteni a látványtervek elkészítésével. A kérdés az volt, hogy a konyha és a nappali között a (majdnem) teljes falat vegyék-e ki, vagy átadópultot készíttessenek inkább. Minden felmerült pro és kontra érvet figyelembe véve végül a "teljes" bontás mellett döntöttek. 

A végeredmény egy szellős, fiatalos otthon lett, sok természetes alapanyaggal, fénnyel és visszafogott színekkel.