Hogyan segíthet egy jó fénykép a lakberendezésben?

2020.04.10

Ez a bejegyzés a cikksorozat hatodik bejegyzése.

Az első cikkből megtudhattad, hogy milyen körülmények között talált rám a lakberendezés.

A másodikban bemutattam hét olyan praktikát, aminek alkalmazásával nagyon gyorsan tudsz nagyon látványos hatást elérni a saját otthonodban!

A harmadik bejegyzésből megtudhattad, hogy ki tud neked segíteni a lakástextiljeid kiválasztásában és hogy mik azok a leggyakoribb hibák, amiket könnyen elkerülhetsz, ha megfogadod a tanácsainkat!

A negyedik a kincskeresésben nyújt segítséget.

Az ötödik cikk abban segít, hogy 

Az elektronikai cikkek és a közösségi média térhódításának köszönhetően egyre nagyobb szerepet kapnak az életünkben a vizuális kultúra "termékei". Azon, hogy a vizuális kultúra kifejezés pontosan mit takar még a hozzáértők is vitatkoznak, de egy biztos: ide tartozik minden, a látáshoz kapcsolódó tudás, hiedelem, művészet, törvény, hagyomány, szokás, képesség. Így a fotózás és a lakberendezés is.

Következzen három (+1) tipp, hogy hogyan is segíthet egy jó fénykép a lakberendezésben.

1. Dekoráció

Egy-egy jól sikerült fotót szinte mindenki ki szokott tenni az otthonában. Vagy a polcra, a tálalóra, a kandallóra vagy a falra. Sokan fotófalat készítenek, galériaszerűen rendezik össze a legkedvesebb emlékeiket őrző fotókat.

Ma már az sem ritka, hogy poszter készüljön a fotókból (jellemzően épületfotók), amik akár egy egész falat is beboríthatnak.

2. Lakás eladás előtt

Az ingatlanárak emelkedésével megfigyelhető egy olyan tendencia, miszerint a tulajdonosok tudatosan törekszenek az ingatlanjuk maximum értékét elérni, amihez akár home staging (lakás eladásra való felkészítése) szolgáltatást is igénybe vesznek. Mivel a hirdetési fotók túlnyomó többsége még gyenge minőségű, ezért professzionális fotókkal könnyű kitűnni a többi hirdetés közül.

3. Összkép ellenőrzése

A fotó nagyon kegyetlen tükör tud lenni. Sokszor emel ki olyan részleteket, amiket -mivel már megszoktuk - mi akár észre sem veszünk. Össze nem illő színek, darabok, vagy egyszerűen túlzsúfoltság. Mind kiugrik, csak készíts egy képet a telefonoddal!

+1 tipp: Portréfotózás otthon

Az esküvői, a portré (akár glamour-boudoir) és családi fotózásnál mindig meghatározó döntés a helyszín kiválasztása. Fontos, hogy minél könnyebben el tudjuk érni azt az oldott állapotot, amit aztán szeretnénk, ha a képek megörökítenének. Talán nem terjedt még annyira el, de személyessége miatt mindenképpen érdemes megfontolni az otthont, mint helyszínt.

Az Anitával és Gáborral készült interjút IDE kattintva olvashatjátok!

Remélem, hogy hasznát fogod venni ennek a néhány tippnek! Azonban mielőtt nekiugranál a megvalósításnak, állj meg egy pillanatra!

Készültünk Neked egy nagyszerű ajánlattal, de addig még