Hogyan tegyük személyessé lakóterünket régi kincsekkel?

2020.04.04

Ez a bejegyzés a cikksorozat negyedik bejegyzése. 

Az első cikkből megtudhattad, hogy milyen körülmények között talált rám a lakberendezés.

A másodikban bemutattam hét olyan praktikát, aminek alkalmazásával nagyon gyorsan tudsz nagyon látványos hatást elérni a saját otthonodban!

A harmadik bejegyzésből megtudhattad, hogy ki tud neked segíteni a lakástextiljeid kiválasztásában és hogy mik azok a leggyakoribb hibák, amiket könnyen elkerülhetsz, ha megfogadod a tanácsainkat!

A mai napig gyermeki lelkesedés fog el, ha belépek a Sandi házaspár üzletébe (a velük készült interjú ITT olvasható). Van valami izgalmas a kotorászásban. Talán, mert kincsre lelni mindenki szeret!

Engedjétek meg, hogy megosszak pár gondolatot azzal kapcsolatban, hogy én mi alapján szoktam válogatni. Remélem, hogy tudok néhány kapaszkodót adni ahhoz, hogy könnyebben meglássátok a káoszban azt, amire szükségetek van és még az otthonotokba is illik.

Az antikvitás nem az a hely, ahová nagyon konkrét tervekkel érdemes menni, mert a széleskörű termékkínálat, a gyors árucsere, és a miatt, hogy mindenből csak egy van, szinte lehetetlen előre tervezni. Ugyanakkor éppen ez a spontaneitás az, ami az izgalmakat tartogatja. Annak, aki konkrétan gyűjt valamit, viszonylag könnyű dolga van, de mit csináljon az, aki csak alkalomszerűen néz be egy-két jó fogás reményében?

  1. Láss tovább a konkrét tárgynál! Rugaszkodj el a tárgy eredeti funkciójától! Sokszor láttunk már Singer varrógépből készült asztalt vagy mosdóállványt, de miért ne lehetne fakanál tartó egy szamovár, vagy fali dísz egy régi szűrő? Vagy miért ne lehetne bekeretezni egy-egy különleges evőeszközt, esernyőtartót csinálni egy nagyobb vázából, utazóládából ágyvéget vagy dohányzóasztalt?
  2. Keresd itt is a hasonlóságokat! Hasonló stílusú szobrok, porcelánok, könyvek. Mindjárt kész is egy remek installáció.
  3. Ha tisztában vagy otthonod stílusával (stílusaival), akkor annak ismeretében már nagyon könnyen be tudod tájolni, hogy mely dekorációs tárgyak között kezdj válogatni (vintage, retro, bohém, stb.).
  4. Ha szereted az évszaknak megfelelő dekorációt az otthonodban, akkor lehet például a keresés szempontja, hogy karácsonyhoz, húsvéthoz kapcsolódjon, esetleg legyen tenger témájú, vagy nagyon virágos.
  5. Ha szeretnéd magad minél több természetes anyaggal körülvenni, akkor is eredményes lehet a keresés, hiszen régen sokkal jellemzőbb volt például a fa használata.
  6. A keresés során nagyon fontos a nyitottság, a kreativitás és az asszociáció. Ne félj használni ezen képességeidet, és ne felejtsd, gyakorlással ezek fejleszthetők!

Nagyon praktikus mindent ugyanabban a (nagy) áruházban megvásárolni, azzal azonban azt kockáztatjuk, hogy az összkép személytelen, adott esetben unalmas lesz.

"Minden egyes tárgy egy újabb történet, egy kézzel készült csoda a múltból, amit jó megfejteni. Külön örömünkre szolgál látni azt a rengeteg kedves vásárlót, akiknek a tárgyakat továbbadjuk, és akik ugyanúgy rajonganak mindezért, mint mi magunk! Számunkra az érték kortalan."

/Sandi-Kovács Judit/

Remélem, hogy hasznát fogod venni ennek a néhány tippnek! Azonban mielőtt nekiugranál a megvalósításnak, állj meg egy pillanatra!

Készültünk Neked egy nagyszerű ajánlattal, de addig még

  • a következő bejegyzésből megtudhatod, hogy miért és mennyire meghatározó az életünk minősége szempontjából mindaz, ami körülvesz bennünket.