Hogyan varázsold az unalmas tereket inspiráló környezetté!- A legjobb Airbnb styling tippjeim

2020.10.01


Gyönyörű kép egy fiatal párról, háttérben látszik a kényelmes, menő lakás, stílusos dekorációkkal, művészi képekkel a falon, ami, ha őszinték akarunk lenni, tulajdonképpen sokkal vagányabb, mint az igazi otthonuk. 

Büszkén pózolnak, hiszen éppen üdülnek. 

Igen, a Te lakásodban/vendégházadban. 

Kell ennél jobb reklám?

#holiday #airbnb #aTeIngatlanodNeve

Ha megtalálod a kiadásra szánt ingatlanod megfelelő stílusát, nyert ügyed van! A vendégeid gondoskodni fognak a hírverésről! Egyre növekszik a rövid távú kiadásra szánt ingatlanok száma, így a verseny is egyre fokozódik, ami annyit jelent, hogy egyre égetőbb kérdés, hogy sikerül-e kitűnni a tömegből.

A marketing nagyon fontos. De azt is tudjuk, hogy a jó marketing alapja egy igényes termék, vagy szolgáltatás. Vajon a te ingatlanod kitűnik valamivel a többi közül? Összegyűjtöttem neked néhány tippet, amivel meg tudod törni a cseresznyeszínű bútorok és indokolatlanul rövid függönyök és ágytakarók egyhangúságát és egyediséget tudsz csempészni az ingatlanodba. 

Mert tegyük a kezünket a szívünkre: ha nem a város legmenőbb látványosságára néz az ablakod, nincs tetőteraszod, vagy fűthető fürdődézsád, akkor bizony az ingatlan belső tereivel kell, hogy eladd a szolgáltatásod! 

Lássuk tehát az inspiráló enteriőr kialakításához elengedhetetlen tippjeimet!

1. Élmény! Élmény! Élmény! Helyett: Transzformáció!

Hallottál már az élményturizmusról és próbálod is beépíteni az üzleti életedbe? Szuper! De jó, ha tudod, hogy azt a trendet, hogy a szálláshelyedre azért érkeznek a vendégek, mert (jó) élményekkel szeretnének gazdagodni már meg is haladtuk, mert a legújabb hívószó a TRANSZFORMÁCIÓ! Az utazó már nem csak arra törekszik, hogy a helyi sajátosságokhoz alkalmazkodva, az ott élők közé beilleszkedve szélesítse a látóterét, hanem azért utazik, hogy az utazása alatt őt ért benyomások, tapasztalatok hatására újra felfedezze önmagát, az értékeit, értékrendjét és mélyen inspirálódva térjen haza. Így a szállásadó legújabb célja, hogy mély érzelmi szintet érjen el: kalandos felfedezőút, kényeztető wellness, újra eggyé válni a természettel. Csak néhány példa.

Te hogyan tudod szélesíteni a vendéged látókörét? Helyi művészek alkotásaival dekorálsz? Régi bútorokat mentesz meg?   

Mivel segítheted a lelki megújulását? Egy olvasósarokkal és néhány könyvvel? Wellness részleggel? Levendulamezőre néző terasszal?

Milyen új életérzéssel fog a vendéged hazatérni?

2. Válassz (az ingatlanhoz és annak elhelyezkedéséhez illő) stílust!

Nagyon nem mindegy, hogy a szálláshely egy nyüzsgő, belvárosi részen lévő kis lakás, vagy egy Balatonra néző, régebb építésű ház. Valójában nem is ezzel szokott a leginkább gond lenni, hiszen ezzel mindenki tisztában van. A gond inkább a "nyaralóba még jó lesz ez" mentalitással szokott lenni. Sokszor szó sincs stílusról: egyszerűen csak betesszük a térbe, amire funkcionálisan szüksége lehet a vendégnek és kész. Persze, így is lehet, de ezzel irtózatosan messze kerülhetünk a vágyott céltól, legyen az akár a kihasználtság növelése, akár a vendégéjszakák magasabb áron való értékesítése.  

Nem kell egyetlen stílust választani! Sokkal izgalmasabb, ha egymással jól együttműködő stílusokat vegyítünk! Ha már eljutottál idáig, és ezen gondolkodsz, szuper vagy! Ne állj meg!

Fali képek forrása: Meska

3. Fókuszpont

Az ingatlan akarva, akaratlanul, egy történetet fog elmesélni. Az, hogy a történet izgalmas-e, tanulságos, megnyugtató, vagy horrorisztikus, csak rajtad múlik! Lehet, hogy ez a ház családi örökség és te már a többedik generáció vagy, aki viszi az üzletet? Mi ez, ha nem maga az élő történelem? Van egy lakásod Pécs belvárosában? Hangsúlyozd a kultúra- és tudás központúságot! Válaszd ki az ingatlan egy jellemző pontját és dekoráld stílusosan! 

+1 Ne félj a színektől!

Az otthonunktól távol szívesen kipróbálunk olyasmit is, amit otthon nem mernénk. Örülünk a különleges alakú foteleknek, a tarka tapétáknak, vagy vicces megoldásoknak. Legyél bátor!