Hol vannak a referenciafotók és az ajánlások?

2020.07.02

Bárkinek mesélek arról, hogy lakberendező vagyok, felcsillan a szeme. Ez egy vizuálisan ínycsiklandozó szakma, plusz körbe is lengi egy titokzatosság, egy megérinthetetlenség. Legalábbis én sokáig így gondoltam rá.

Aztán mindenki azzal jött, hogy tök jó, mert Instán, meg Pinteresten milyen jól tudnak működni ezek a vizuális "terülj-terülj asztalkám" tartalmak. Persze, tudnának, ha nem kellene azzal szembesülni, hogy:

-az első tervek megszületésétől hosszú hónapok, (extrémebb esetben) évek, hogy abból fotózásra kész eneteriőrök szülessenek,

-folyamatosan változik minden (alapanyagok beszerezhetősége, tulajdonos költségvetése), így ki tudja, hogy a végére tényleg az fog-e megvalósulni, amit eredetileg terveztük,

- megengedi-e a tulajdonos, hogy közkinccsé tegyük a legintimebb közegét, a saját otthonát,

-pláne, hogy enteriőrfotóst odacitálva elpakolja azokat a személyes cuccokat, amik nem illenének a magazinszerű koncepcióba... 

Persze elkészülnek a remegőkezű telefonos képek, de AZ ugye nem adja vissza a valóságot, pláne nem hozza azt a színvonalat, amit megszoktunk az internetnek köszönhetően.

Ez egy türelemjáték. Cserébe, megéri a várakozást. Lehet, hogy nem tudom minden szuperül sikerült munkámat megmutatni és dicsekedni vele, de tudom, hogy a dicsekedős-mutogatás nélkül is alakul már egy egész népes kis "csapat", akiknek segíthettem az otthonuk megálmodásában. És ez hihetetlen motiváló! 

Egyre több, egyre kedvesebb visszajelzéseket kapok, amik sokszor annyira személyesek, hogy diszkréten azokról is hallgatok, de bennem vannak, hatalmas megerősítést adva, hogy végre azt csinálom, amiben a legjobb vagyok, és piszkosul élvezem!

Ettől függetlenül, szerintem nagyon sok és változatos referenciaanyagom van, amikre nagyon büszke vagyok (amik megosztásában sajnos komoly lemaradásban vagyok). Látom rajtuk a fejlődést és szerintem ez az, ami a legértékesebb. Mindig újat, jobbat létrehozni. Ez az, ami előrevisz!