Home office tippjeim a jó teljesítmény megtartásáért

2020.03.16

Megvan a napi és a heti cél, megvannak a rutinok, már csak a fókuszt kellene megtartani. "Csak". Ha most otthonról kell dolgoznod, fogadd szeretettel ezt a néhány lakberendezési tippet tőlem! 

Forgószékek: www.praktar.hu

Mire kell leginkább odafigyelni a dolgozósarok kialakítása során:


* Először mindig figyeljük meg a szokásainkat! Hol szeretünk aktívan időt tölteni? A konyhában, inkább a nappaliban, vagy a hálószoba csendjére van inkább szükségünk?

* Figyeljünk oda, hogy legyen elegendő fény (ideális esetben természetes),és elegendő konnektor.

*Nem jó háttal ülni az ajtónak, mert kényszeresen hátra-hátra néz az ember, hogy ellenőrizze, nincs-e mögötte valaki.

* Előfordulhat, hogy az otthoni munkavégzésünk aktív közösségi média megjelenéssel, vagy online meetingekkel párosul, vagyis szükségünk lehet jó képekre, vagy háttérre videó készítéshez, online egyeztetésekhez. Ezeket is érdemes előre eltervezni és például olyan asztallapot választani, ami jól mutat a képeken, és egy olyan falszakaszt, ahol nem lesz zavaró a háttér. Ilyen hiányában gondolkodhatunk esetleg paravánban is, az könnyen elmozgatható, ha épp nincs rá szükség.

* Kardinális kérdés a káosz szempontjából a tárolás. Legyenek nyitott polcok és zárt szekrények, fiókok is. Legalább egy kacatos fiók, ami bármit elnyel, kötelező elem!

* Sokan szeretik a motivációs táblákat, idézeteket. Ezek jól tudnak mutatni a képeken, videókon is és persze ha jó érzéssel tölt el, ha rápillantasz, akkor már megérte.De lehet ez akár egy diploma, egy oklevél, vagy emléklap.

* Sokan megfeledkeznek róla, de a növények hihetetlen mértékben tudnak hiányozni! Az élő növények energiát csempésznek a térbe, élettel töltik meg azt! A fényképeken és a videókon is nagyon pozitívan hatnak!

* A végére pedig egy olyan tippet hoztam, amit küldök minden kemény konyhai székről dolgozó (korábbi) sorstársamnak: kényelmes, ergonomikusan kialakított szék beszerzése! Nagyon fontos!

*Ha végeztél, pakolj mindent el! Szerencsés helyzetben van erre egy külön szobád, akkor zárd rá az ajtót és ne engedd, hogy "beleterpeszkedjen" a munka abba az időbe, amit pihenéssel, családdal, bármi mással töltenél! :)

Remélem, hogy hasznosnak találtátok a tippeket! 

Tudom, hogy sokatoknak ez most egy teljesen új szituáció és, mint minden, ami új, időt, türelmet és kitartást igényel. Tekintsetek erre lehetőségként!

Ha pedig kérdésetek, elakadásotok van, kérdezzetek bátran! Küldjetek akár képeket is és közösen találunk megoldást!

Jó munkát és szép napot kívánok Nektek!