Home staging, ingatlan felkészítés. Vajon működik a gyakorlatban?

2018.08.12

Arra a kérdésre, hogy vajon működik-e az eladásra felkészítés a gyakorlatban (ráadásul vidéken) a választ még nem tudom, de hamarosan ki fog derülni, ugyanis úgy döntöttem, hogy belevágok!

Ahogyan a korábbi bejegyzésemben már olvashattátok, nem régiben részt vettem egy home staging-gel, vagyis ingatlan eladásra való felkészítésével foglalkozó workshopon az MSP Design szervezésében. (A cikket itt olvashatjátok!) A workshop óta motoszkált a gondolat a fejemben: olyan jó lenne kipróbálni!

A húszas éveimben úgy gondoltam, hogy az egyéniségemet a leginkább az öltözködésemmel tudom kifejezni. De eltelt tíz év, és nem azt mondom, hogy nem érdekel, mit veszek fel, inkább azt, hogy sokkal fontosabb lett, hogy ami körül vesz és ami bennem zajlik, harmóniában legyen. A kislányom megszületésével egyre jobban élt bennem a meleg otthon megteremtésének vágya (azt hiszem, ez a szakirodalom szerint a fészekrakó ösztön :)). Így egyre jobban nyitottam a lakberendezés iránt. Úgy gondolom, sokan vágyunk rá, hogy az otthonunk egy olyan kényelmes hely legyen, ahol megpihenhetünk és feltöltődhetünk.

Örömmel osztom meg veletek a nagy hírt, miszerint életem első lakás eladásra felkészítése elkezdődött! Nagyon izgatott vagyok! Mivel a lakás teljesen lelakott állapotban volt, ezért szét kellett teljesen verni és hamarosan megkezdődik a felújítás része. Ahogy azt az oktatáson megtanultam, a home staging, csak ez után kezdődhet (a home staging ugyanis egy felújított állapotban lévő lakást feltételez).

Igyekeztem olyan burkolatokat választani, ami a közízlésnek leginkább megfelelő, de persze bele fogom tenni a saját ízlésemet is, ez adja majd a lakás egyediségét.

Remélem, kíváncsiak vagytok néhány "előtte" képre! :)