Készíts puffot varrás tudás nélkül!

2019.02.23

Jelentkezz a limitált létszámmal induló puff készítő workshopra az info.alkotohaz@gmail.com email címen!

A részletekért olvass tovább! :)

Miután megszületett a kislányom, sokszor azon vettem magam észre a nappaliban ülve, hogy azon gondolkodom, mitől is lesz otthonos egy ház. Ha minden harmonizál mindennel színben és stílusban? Csak idő kérdése lenne, hogy mennyi emlék köt majd oda? Ahogy ültem ott szemlélődve, nem éreztem, hogy kötődnék a körülöttem lévő tárgyakhoz...

Aztán fordul egy nagyot körülöttem a világ és úgy alakult, hogy a nappalit nulláról rendezhettem be. És végre megéreztem, hogy mi is hiányzott. Most a laptop mögött ülök a nappaliban, cikázik a tekintetem. A mexikói porcelán babát látom, amit évekkel ez előtt egy Summerfest (Nemzetközi Folklórfesztivál) keretében nálunk megszálló mexikói lányoktól, Wenditől és Laurától kaptam. Aztán itt vannak az imádott könyveim. Témák szerint csoportosítva. A fotel, amit Kata (Kata Textilszerviz) húzott át nekem (erről korábban már itt  olvashattatok). A festményem. A betonból készített liliomlevél tálkám. A gobelin, amit varrtam. Csupa olyan tárgy, amikhez így, vagy úgy, de kötődöm és jó érzéssel töltenek el, hogy körülvesznek.

Az iskola, a blogok, könyvek, újságok meg tudják tanítani az esztétikai és praktikus szabályszerűségeket. Aztán, hogy az egyik tanáromat idézzem: "Ha már megtanultuk az alapvető szabályszerűségeket, akkor azt is megtanuljuk, hogy mik azok a szabályok, amiket érdemes felrúgni, és mik azok, amiket nem." De egy igazi otthon a benne rejlő élettől válik otthonossá. Attól, hogy visszatükrözi az ott élők személyiségét. Talán ezért is szeretem annyira a saját magam által megálmodott, elkészített dolgokat. 

A saját magunk által elkészített lakberendezési tárgyaknál jobbat boltban sohasem fogunk találni, hiszen azokon a kezünk nyomán minden addigi élettapasztalatunk, emlékeink, asszociációink, kialakult stílusunk fog visszaköszönni. Pontosan úgy, ahogyan nekünk tetszik.

Nos, erről szól a puff készítő workshop (az előkészületekről itt olvashatsz).

De lássunk néhány fontos technikai részletet:

- A létszám limitált lesz, mert azoknak is szeretnénk megadni az alkotás örömét, akik egyébként nem tudnak varrni. Katával elő fogjuk készíteni a puffokat. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a belső huzatot Kata megvarrja, én megtöltöm a töltőanyaggal, illetve előzetes színválasztás alapján egy ülőrész nélküli kész puff fog várni, amikor megérkezel.

- A textilboltban fellelhető anyagok közül mindenki maga válogathatja össze a puff ülő részéhez szükséges darabokat. Ez természetesen lehet egy színű, de akár több színű is, itt a fantázia szabadon szárnyalhat. :)

- Egy előre elkészített sablon segítségével mindenki maga fogja kiszabni a darabokat. Ebben a fázisban lehet próbálgatni, hogy melyik darab melyik mellett legyen, ki-ki a maga ízlése szerint illeszti egymás mellé a saját maga által kiszabott textileket.

- Varrógép, vagy varrónő segítségét igénybe véve összevarrjuk az ülőrészt, amit aztán a látványos végeredmény érdekében Kata fog készre készíteni.

- A puff maga nagyon könnyű, az alapja textilbőrből készül, 40 cm magas és 45 cm széles.

Nagyon szeretnénk, ha ez egy örömteli, oldott légkörű közös alkotómunka lenne, aminek a kellemes emlékét aztán mindenki a maga által készített "puffjába csomagolva" vihetné haza, hogy aztán a hangulata ismét felidéződjön az esti tv nézés közben; amikor feldobod a lábad rá egy jó könyvvel a kezedben, vagy épp amikor átugrik egy barátnő és megkérdezi, hol vetted.  

A helyszín: Kata Textilszerviz Lakástextil és Függönybolt, Százhalombatta, Jedlik Ányos utca 11.

Időpont: 2018. szeptember 1., 9 órától 12 óráig

Részvételi díj: 12 000 Ft

Az alkotókedveden kívül mást nem kell magaddal hoznod, a végén pedig egy, az ízlésednek tökéletesen megfelelő puffal fogsz hazatérni.

Várunk sok szeretettel!

Jelentkezz még ma a limitált létszámmal induló puff készítő workshopra az info.alkotohaz@gmail.com email címen! 

Ha bármi kérdésed lenne, fordulj hozzánk bizalommal akár az Alkotóház, akár Kata Textilszervíz, Lakástextil és Függönybolt Facebook oldalán, akár az info.alkotohaz@gmail.com email címen keresztül!