Ki tud nekem segíteni a függönyválasztásban?

2020.04.04

Ez a bejegyzés a cikksorozat harmadik bejegyzése. 

Az első cikkből megtudhattad, hogy milyen körülmények között talált rám a lakberendezés.

A másodikban bemutattam hét olyan praktikát, aminek alkalmazásával nagyon gyorsan tudsz nagyon látványos hatást elérni a saját otthonodban!

Ahogy azt már említettem, a magazin megjelenés és maga az otthonom berendezése is közös projekt, hiszen hiába találtam volna ki, hogy milyen lakástextileket is szeretnék, ha nem lett volna Kata (Lendvainé Hajnal Kata a Kata Textilszerviz Lakástextil és Függönybolt tulajdonosával készített interjúmat IDE kattintva olvashatjátok), hogy segítsen anyagot választani és elkészíteni nekem őket.  

Ha nyomon szoktad követni a munkáimat, akkor már jól tudod, hogy ez a munkakapcsolat (ami azóta szépen barátsággá nőtte ki magát) nem új keletű, jó pár közös projektünk született az elmúlt időszakban.

Összeállítottam számodra egy olyan bejegyzést, amiből megtudhatod, hogy ki tud neked segíteni a lakástextiljeid kiválasztásában és hogy mik azok a leggyakoribb hibák, amiket könnyen elkerülhetsz, ha megfogadod Kata tanácsait!

Sokszor találkozom azzal a problémával, hogy a függönyvásárlás, otthoncsinosítás előtt állók tanácstalanok abban, kihez is forduljanak.

Íme néhány szempont, ami megkönnyíti a választást:

- Ne varrónőt keress, hanem egy hozzáértő szakembert, aki lakástextilekre specializálódott!

- Ideális esetben van egy üzlete, ahol lehetőség nyílik személyesen elbeszélgetni vele, mert hamar kiderül a hozzáállása, az együttműködésre való képessége, a problémamegoldó készsége és hogy egyáltalán szimpatikus-e.

- Nézd meg a referenciáit! Az üzlet erre remek lehetőséget biztosít: itt főleg a varrástechnikát tudod megnézni, de nyilván a stílus és az anyagválasztásban is segédkezett (persze első a megrendelő igénye).

- Szemléld meg, milyen anyagokkal dolgozik, mekkora a választéka!
- Figyeld meg, hogy tud-e tanácsot adni, válaszolni a felmerülő kérdéseidre!
- Hasznos lehet, ha kérésedre ad akár tételes árajánlatot is.

Az egyik vevőm anyagválogatás közben elmesélte a kálváriáját és hogy miért is áll rettentő óvatosan az egész függönyvásárlás témához. Leírom és remélem, hogy ti nem jártatok még így:

- vásárolt már kész függönyt (megbízhatónak hitt áruházláncban), ami nyilván a sablon méretei miatt, de egyrészt alapból hosszú volt, más részt az első mosás után rá kellett, hogy eszméljen, ez nem az a függöny lesz, amit csak kiráz, vizesen feltesz és megvárja amíg ráncmentesre szárad...

Aztán végre elérkezettnek látszott az idő, hogy lecserélje a "balhés" függönyt, a férj is belement, hogy most kicsit többet szánnak rá, de legyen végre ablakra méretezve és legyen olyan esése, amilyennek lennie kell:

- majd felkeresett egy varrónőt, aki nem árult anyagokat, úgyhogy maga kellett, hogy beszerezze azt, de ez végül is nem okozott akkora gondot, mint maga a végeredmény... Végül a varrónő megvarrta, de úgy, hogy amikor feltette a karnisra, majdnem sírva fakadt... Ezért fűzte a férjét ennyi ideig? Hogy most megint egy kudarcot kelljen nézegetnie évekig??! Úgy volt vele, hogy ad egy esélyt, hiszen bárki hibázhat, visszavitte a függönyt. A varrónő viszont teljes tagadásban, hárított, hiszen ő teljesített, nem javít, nem kompenzál.

Ezen a ponton már azt fontolgatta, hogy inkább lássanak be a szomszédok, nem érdekli... A férje látta, hogy mennyire bántja ez az egész, szóval belement, hogy újrázzanak. Ezért volt most nálam.

Miután kétszer is pórul járt, úgy döntött, hogy inkább körbekérdez az ismeretségi körében és ajánlás útján jutott el hozzám. Megnézte a Fb oldalamat, tetszett neki, amit lát és megtisztelt a bizalmával. Boldog feleség, boldog férj, harmonikus otthon.

Remélem, hogy hasznát fogod venni ennek a néhány tippnek! Azonban mielőtt nekiugranál a megvalósításnak, állj meg még egy pillanatra!

Készültünk Neked egy nagyszerű ajánlattal, de addig még

  • a következő bejegyzésből megtudhatod, hogy hogyan teheted személyesebbé lakóteredet régi kincsekkel
  • és hogy milyen kapaszkodóid vannak, ha elveszve éreznéd magad egy antikvitás árurengetegében!