Lakás vagy otthon? Home staging vagy lakberendezés?

2018.09.24

Nem véletlen, hogy ez a pár hét csendben telt el a blogom életében. Hosszas gondolkodás, mérlegelés, hezitálás, pro-kontra lista és költségvetés készítés után az a döntés született, hogy a lakás mégsem kerül eladó sorba. Így a képzeletbeli home staging és lakberendezés csatából a lakberendezés került ki győztesen. 

Nem csüggedek, mert így egy újabb izgalmas kaland veszi kezdetét, hiszen a lakberendezés sokkal személyesebb, egyedibb és számomra izgalmasabb feladat. Kövessétek velem végig a próbálkozásaimat! 

Itt tartunk most:

1.) Túl vagyunk egy alapos takarításon! 

2.)  Az alapkoncepcióm az volt, hogy legyen minden bútor fehér, hogy jól mutasson az egyébként igen apró lakásban. Ezeket pedig igyekszem színes textíliákkal feldobni, mint például ez a kilim szőnyeg. Az élénk színek mindig jobb kedvre derítenek. Nem utolsó szempont, hogy a textíliák könnyen cserélhetők! Ha meguntuk már őket, néhány új darab beszerzésével teljesen újszerű hatást tudunk elérni!

4.) Mivel egy nagy szoba van, ezért funkcióját tekintve étkező, nappali és hálószoba is lesz egyben. Nagy türkiz rajongó vagyok (kék és zöld is), ami most elég divatos, úgyhogy jól lehet kiegészítőket találni ezekben a színekben. Ti hogy álltok vele? Általában vagy nagyon tetszik valakinek, vagy nagyon nem... :) Nagyon szeretem az egyedi dolgokat, szeretem, ha egy-egy bútornak vagy kiegészítőnek története van. Szerintem ezektől lesz igazán otthonos egy lakás. Úgyhogy végül a csodaszép Butler's-ben kapható türkiz fotel helyett egy régi (a Jysk-ből ismerhetitek) fotel és puff áthúzása mellett döntöttünk. Még nincs kész, de reményeim szerint látványos eleme lesz majd a nappalinak! 

Ezt így, ahogy van el tudtam volna képzelni, de szempont volt az alacsony költségvetés, úgyhogy ez egyelőre csak egy kollázs marad... 

(A fotel a Butler's oldaláról, a szőnyeg a vivre.hu-ról, a tapéta a tapetacenter.hu oldaláról származik.)

Egyelőre ennyi, de ha érdekel benneteket, akkor a következő bejegyzésemben leírom majd, hogy hogyan ne fessetek szekrényt! Megismerkedhettek egy kezdő mázoló botladozásaival. :)