Miért éppen lakberendezés?

2018.09.03

Most szombaton kezdtem a lakberendező képzést. Azt ígérik, hogy gyakorlatorientált képzést nyújtanak. Hogy ez valóban így lesz-e, majd folyamatosan beszámolok róla! 

Az első alkalom gyakorlatilag művészettörténet volt (elegánsabb nevén: Művészet- és stíluselmélet, ábrázolási gyakorlatok), úgyhogy egy az egyben visszarepített a gimibe! Egyébként is egy gimnáziumban van a képzés (Szent Margit Gimnázium, pazar épület), úgyhogy újra 17-nek éreztem magam! A különbség annyi volt, hogy ahogy sorra vettük a fontosabb állomásokat, az egyiptomiakat, a görögöket, a rómaiakat, én közben nem ábrándoztam arról, hogy majd egyszer eljutok oda, hanem visszaemlékeztem... A legtöbb híres épületet élőben is láthattam: Athén, Kréta, Róma, Pompei, ah, mekkora élmény is volt mindegyik! A hangsúly főleg az építészeten és a korokra jellemző bútorokon volt rengeteg képpel illusztrálva.

Az oktatónk egy igazán szimpatikus, nagyjából velem egy idős festőművésznő. Tájékozott, segítőkész, rugalmas.

A nap második részében rajzolás következett. Ettől tartottam a leginkább... Fogalmazzunk úgy, hogy átlagos tehetségű rajzoló vagyok, amit szorgalommal és lelkesedéssel próbálok ellensúlyozni... :) Az oktatónk ebben is sokat segített, ha megakadtam, akkor finoman rávezetett, hogy tök más irányba fut az a vonal... A következő tantárgy a majd májustól kezdődő "Kreatív szakmai tervezés". Izgi.

Összességében sikerélménnyel távoztam, azt kaptam, amire számítottam. A csoporttársak nagyon barátságosak! Egy nagyon kellemes hangulatú nap volt. Már alig várom a következő alkalmat!

Miért jelentkeztem a képzésre?

Időről időre elő szokott kerülni a kérdés, hogy mihez kezdenél, ha nyernél a lottón. Én ilyenkor mindig azt válaszolom, hogy tanulnék. Lehet, hogy a vizsgákat kihagynám, a sok stressz már nem hiányzik (habár az is igaz, hogy nélkülük nem is szánnám rá magam a tanulásra), de annyi minden érdekel, hogy a nyeremény egy részét egészen biztosan erre költeném.

De hogy miért lakberendezés? 

Úgy, ahogy fontosnak tartjuk megtalálni a helyünket a világban, szintén nagyon fontos, hogy megtaláljuk a helyünket a hétköznapjainkban is, az otthonunkban. Hatalmas lelki többletet tud adni egy jól kitalált, kényelmes, rendezett otthon, ami biztos alapot nyújt ahhoz, hogy el merjük hagyni és érvényesüljünk azon kívül is. Sokaknak van szükségük segítségre, ha elakadnak, hiszen azt mindenki érzi, hogy ez valóban egy komoly szelete az életünknek. Van, akinek kevésbé jó a térlátása, vagy nem tud funkciókban gondolkodni. Van, akinek a színek harmóniája okoz gondot, és olyan is, akinek fogalma sincs, hogy hogyan is állhatna hozzá a saját otthona kialakításának. Komoly önismereti kaland ez mindenkinek, akik szeretnének töltekezni az őket körülvevő tárgyakból, emlékekből, hangulatokból, érzésekből, élményekből. Amint megtaláljuk önmagunkat, és sikerül egy hozzánk és a velünk együtt élőkhöz igazodó, ihletett otthont kialakítanunk, az vonzani fogja a barátainkat, rokonainkat is, hogy gyakrabban töltsük meg örömmel az otthonunk négy falát.

Röviden: ebben szeretnék én segíteni...