Mutasd meg, mit kellene tennem, hogy elégedett legyek önmagammal!

2020.07.12

Nagyon szeretek olvasni. Hihetetlen élmény, amikor szinte látom magam előtt a könyv íróját, ahogy elmeséli nekem a legbensőbb monológjait. 

Maximalista vagyok. És nem vagyok rá büszke. Néha a saját idegeimre megyek. Az egyik barátnőm mondta épp a múlt héten, hogy úgy elbújna egy hétre valami távoli, lehetetlen helyre úgy kb MINDEN elől. Nekem pedig az jutott eszembe, hogy én egy hétig a saját elvárásaim elől szeretnék elmenekülni. Ezt kicsivel nehezebb megoldani, de semmi sem lehetetlen. Ma már könnyű az élet: csak jól kell tudni kérdezni. Beírod a Google-be és már meg is van a megoldás. Bennem reggel ez a gondolat fogalmazódott meg:

Mutasd meg, mit kellene tennem, hogy elégedett legyek önmagammal!

Ezért is lett ez a bejegyzés címe... frappáns, mi?! :D

Maximalizmus ellen elég sok praktika van, ha ti is beírjátok a keresőbe: 

Fogadd el, ha hibázol! Hmmm... jó, igyekszem.

Ne a tökéletességre törekedj! Ebben már egész ügyes vagyok, a "kész jobb, mint a tökéletes" lett az új mantrám. 

Állíts reális célokat! Rendben, ez is kipipálva az évtervező óta.

Ne a jövőben élj! Meditálok (bár mostanában valóban elhanyagoltam, talán itt is lehet a bibi), ezzel elég jól le tudom állítani a jövő miatt támadó para-gondolatokat.

És elérkeztünk a lényeghez:

Ünnepeld meg a sikereidet!

Ezt jellemzően elfelejtem! Pedig mennyi minden történt idén, amire igenis büszke lehetek!! Lássuk csak! Hogy ne legyen nagyon uncsi, inkább képekben...

Ezeken kívül persze még rengeteg dolog történt, de ahogy már fentebb is említettem, a "kész jobb, mint a tökéletes" alapon itt most megállok, mert a legfontosabbak (persze csak a vállalkozásom szempontjából) mind felkerültek a táblára. 

Nagyon hálás vagyok azokért az emberekért, akik mellettem állnak és támogatnak az utamon, mert már tökéletesen látom, hogy az a feladatom, hogy minél több mindenkinek megmutassam, mekkora erő rejlik az ember és környezete kölcsönhatásában!

Köszönöm, hogy elolvastad, remélem, hogy inspirálónak találtad és talán csak gondolatban, de most te is összegyűjtöd mindazokat az eredményeket, amikre büszke lehetsz 2019-ben.

Kellemes ünnepeket és jó tervezgetést kívánok!

Éva