Unalmasból otthonos - mi is az a "Home styling" vagy "Finish styling"

2020.04.15

Ez a nyolcadik cikk lerántja a leplet, hogy miért is volt szükségünk az ezt megelőző hét bejegyzésre, vagyis hogy mi is az a home styling.

Amikor befejeztem a lakberendező képzést, egészen biztos voltam benne, hogy rengeteg munka áll még előttem, mert ez a szakma bizony rendkívül összetett és folyamatos nyitottságot, tanulást igényel.

Kissé maximalista vagyok (nem nagyon, csak amolyan egészséges mértékben - nevezzünk inkább tudatosnak), ezért mindenképpen ki akartam választani valami olyan részterületet a lakberendezésen belül, ami hozzám a legközelebb áll és amiben igazán jó lehetek. Mivel szerencsére több gyakorló lakberendezővel is összehozott az élet, elkezdtem megfigyelni, hogy mik azok a markáns különbségek, amik személyiségünkből fakadóan más szemüveget adtak ránk lakberendezés tekintetében.

Az egyik dolog, amiben egészen biztos voltam, az az, hogy inkább szeretnék "csapatban" dolgozni, mint teljesen egyedül. (Közösen a megrendelővel, nem befektetési célú szabadkéz, kötött költségvetés, elvárt hozam szerint.) 

Hogy jobban szeretnék sok mindenkinek segíteni, sem mint csak néhány nagyobb projektet végigvinni.

Jobban szeretem a befejezett, megvalósított projekteket, mint a papíron létező terveket.

Így jutottam el a home stylinghoz, vagy finish stylinghoz, ami egyet jelent azzal az utolsó simítással, amitől az unalmas, otthonossá válik. 

Úgy gondolom, hogy kiemelten fontos az, hogy hol és hogyan élünk. Egy szép, rendezett, praktikusan kialakított lakás sugározhat éppoly biztonságot, és harmóniát, mint egy újonnan épült, vagy általunk felújított ház. Ha az otthonunk csak "átmeneti" (albérlet, vagy már tudjuk, hogy költözni fogunk, de még nem tudjuk, hogy pontosan mikor, vagy hogy meddig maradunk ott, ahol épp élünk), akkor is nagyon fontos, hogy ami körülvesz bennünket, az mit sugároz felénk. Mennyivel könnyebb például már úgy átköltözni, hogy előtte megejtettük a selejtezést. Jó, ha pontosan fel tudjuk mérni, hogy mennyi cuccunk van, mert a tárolókapacitásokat aszerint kell majd kialakítanunk, stb, stb. 

Hiszek abban, hogy stílusos és otthonos otthon nem csak a "felső tízezer" kiváltsága. Sok pénzből szépet alkotni nem akkora kihívás, mint kevésből, de azt is tudjuk, hogy nem lehetetlen. Ebben segít a home styling

Hiszek a személyes találkozás erejében, ezért szeretem, ha az első alkalom egy helyszíni konzultáció. Egy, a család szokásait (szokásokat) felmérő kérdőív segítségével kiderítjük, hogy mire van szüksége, milyen preferenciái vannak az adott személynek, vagy családnak. Ha van konkrét elképzelés színek és stílus tekintetében, akkor ezeket is átbeszéljük, ha nincs, akkor nagyon szeretem, ha kapok inspirációs képeket (akármennyit). Ezek alapján elkészítem (helyiségenként) a moodboardokat  , ami arra hivatott, hogy visszaadja azt a szín és összhatást, amit el szeretnénk majd érni. Ha az ügyfél szeretné, akkor bevásárló listát is kap a kiválasztott moodboard mellé. 

Leginkább még berendezetlen, üres ingatlanok esetében szokott felmerülni az igény a 3D látványtervekre, hogy a méreteket, mélységeket és magasságokat és az összképet is könnyebb legyen elképzelni. Természetesen, erre is lehetőség van.

Készültünk Neked egy nagyszerű ajánlattal, amit 2019. október elsején fogok eléd tárni, de addig még

  • a következő bejegyzésből megtudhatod, hogy mit tanultam a 2019-es S/ALON Kiállításon! 


A cikksorozat korábbi bejegyzései: 

Az első cikkből megtudhattad, hogy milyen körülmények között talált rám a lakberendezés.

A másodikban bemutattam hét olyan praktikát, aminek alkalmazásával nagyon gyorsan tudsz nagyon látványos hatást elérni a saját otthonodban!

A harmadik bejegyzésből megtudhattad, hogy ki tud neked segíteni a lakástextiljeid kiválasztásában és hogy mik azok a leggyakoribb hibák, amiket könnyen elkerülhetsz, ha megfogadod a tanácsainkat!

A negyedik a kincskeresésben nyújt segítséget.

Az ötödik bejegyzésből megtudhattad, hogy miért és mennyire meghatározó az életünk minősége szempontjából mindaz, ami körülvesz bennünket.

A hatodik cikk abban segít, hogy mire használható egy jó fotó a lakberendezésben.

A hetedik miért fontos tisztában lennünk a színeinkkel és a stílusunkkal.