Látványosat alacsony költségvetésből

Lakberendezési videó-kurzus kihívás szálláshely-tulajdonosoknak

(A kurzusra az előjelentkezés él, de a videók felvétele még folyamatban van.)

"Sok pénzből nagyot alkotni nem nagy dolog. Sokkal nagyobb dolog kis pénzből nagyot alkotni! Ahhoz kell a kreativitás!"

Hogy anyukám, vagy nagymamám szájából hangzott-e el ez a gondolat, már nem tudom pontosan, de kronológiailag mindenképp nagymamámhoz kötném. Nála ez a főzésben teljesedett ki, anyukámnál inkább az öltözködésben.

Ez persze nem azt jelentette, hogy a semmiből, vagy hogy rossz alapanyagból készült valami csoda, sokkal inkább azt, hogy ösztönösen tudták, mire érdemes költeni, mire nem, és hogy hogyan lehet elérni a lehető legharmonikusabb végeredményt.

Sokaknál tapasztalom, hogy a költségvetésüket annyira leterheli az alapanyagárak dinamikus változása, a mesterek sokszor kiszámíthatatlan plusz költségei, és a felújítás közben váratlanul felmerülő ilyen-olyan plusz költségek, hogy a lakberendezésre, pláne a dekorációra már nagyon minimális keret marad, vagy rosszabb esetben teljesen elmarad.

Tervezéssel rengeteg minden kiküszöbölhető, de vannak olyan váratlan fordulatok, amit egyszerűen csak úgy hívunk: élet. Mit lehet tenni abban az esetben, ha szűkös a berendezésre és dekorációra költhető összeg?

Ez a videó-kurzus lakberendezési tippekkel, ötletekkel, szabályszerűségekkel, gyakorlatias tanácsokkal kíván neked segíteni abban, hogy hogyan tudod a legtöbbet kihozni egy kis kreativitással a szűkös keretedből.

Miért foglalkozz ezzel?

A szálláshely-tulajdonosok általában két fő félelemmel szokták magukat szemben találni: egyrészt, hogy nem lesz kinek kiadni a házat, másrészt, hogy olyan fogja kivenni, aki tönkreteszi a berendezést és semmibe veszi a munkáját.

A válasz mindkét problémára a marketingben keresendő, hiszen a marketing készíti elő a terepet az értékesítéshez, és szolgál szűrőként. A vidéki szálláshelyek esetlében mindkét kérdésben hatalmas szerepet tölt be a lakberendezés: az ideális vendég ízléséhez igazított berendezés megkönnyíti a pozicionálást és az értékesítést is, így a lakberendezés tudatos használata könnyen juttathat versenyelőnyhöz a piacon.  

 • Nagyon sok szakmai anyag foglalkozik az első benyomás jelentőségével. A szálláshely esetében (ha online hirdetünk) az első benyomás az online megjelenéshez, a házról, annak kialakításáról, berendezéséről, dekorációjáról készült fotókhoz köthető.
 • Ha a potenciális vendég nem érzi magát találva, azonnal továbbkattint. Szomorú, de ez van. Türelmetlenek vagyunk, akadálymentesített, személyre szabott ajánlatokra vágyunk. 
 • Az online felületeken egyre nagyobb a verseny, így egyre nehezebb kitűnni is.
 • A keresleti oldalról növekvő igény mutatkozik az igényesen berendezett szálláshelyek iránt.
 • Ha nem sikerül valamilyen formában plusz értéket hozzáadni a szálláshelyhez, nem marad más kártyád csak az árverseny, ahol mindig a legolcsóbb nyer, és nem biztos, hogy a számodra legideálisabb vendégeket vonzza. 

A lakberendezés nem csak amolyan női hóbort: esszenciális a termékkialakítás és pozicionálás során.

Miért hallgass rám?

Gyetvai Éva vagyok. Idegenforgalmi közgazdász, vállalkozásfejlesztő, lakberendező.

A szálláshelyfejlesztés megalkotásával a célom egy olyan komplex szemléletmód elterjesztése, melyben a tervezés kiemelt jelentőséggel bír: üzleti terv, marketing terv és ideális vendéghez igazított lakberendezési tervek. Mindvégig szem előtt tartva a fenntartható turizmus eszméjét.

Segítek abban, hogy megtaláljuk a szálláshelyben azt a különlegességet, ami vonzóvá teszi azt, és ami elvezet az üzleti prosperitáshoz.

 • Lakberendezőként a belső kialakítást és dekorációt a szálláshely ideális vendégeinek ízléséhez igazítom, ezáltal emelve a vendégelégedettséget, a visszatérő vendégek számát, a kihasználtságot, meghosszabbítva a tartózkodás idejét, növelve a költést.
 • Turisztikai szakemberként (amit Ökoturizmus szakirányon végeztem) folyamatosan kutatom az alakuló trendeket itthon, és külföldön egyaránt! Egyedi tervezésű, minimalista, tájba illeszkedő, off-grid, glamping, jurta, miniház? Vagy a hívószavaid a "slow living", a tudatosság, vagy a "have it all" mozgalmak? A transzformációs turizmus? Öko, bio, környezetbarát, természetközeli, megújuló, újrahasznosítható, komposztálható, környezettudatos?
 • Vállalkozásfejlesztő közgazdászként folyamatosan szem előtt tartom annak befektetés voltát: bekerülést, megtérülést, igénybe vehető pályázati forrásokat. A marketingen belül az online marketing, branding és vizuális megjelenés, illetve az ideális vendég (célcsoport) meghatározása az erősségeim. Hiszek a küldetéstől vezérelt, egyedi értékekkel bíró, értékrendet képviselő, "deep branding"-ben.
 • Társadalomtudományi, jogi, gazdasági és bölcsészettudományi szakfordítóként (angol nyelvből) rengeteg külföldi releváns forrásból tájékozódom, és tartom naprakészen a tudásomat.
 • Közbeszerzési referensi végzettségem, illetve a közigazgatásban eltöltött éveim alatt megszerzett közigazgatási szakvizsgám eredményeként könnyen szót értek és együttműködök a pályázatírókkal.

2020. március közepén hoztam létre Magyarországon (is) egyedülálló módon, kifejezetten tudatos szálláshelyfejlesztéssel foglalkozó csoportomat, aminek fő célja a fenntartható turizmus piaci igényeken és lehetőségeken alapuló gyakorlatba ültetése.

Szakértői megjelenéseim:

Miben segít ez a kihívás?

 • Versenyelőnyre tehetsz szert azáltal, hogy a berendezést a mai trendeknek megfelelően, vagyis kellő hangsúllyal kezeled.
 • Enyhül benned a lakberendezést láthatatlanul körüllengő "megérinthetetlenség".
 • A kihívás jellege miatt kialakítod azt a szokást, miszerint mindennap egy picit foglalkozol a lakberendezéssel, közvetve a marketinggel, ami összeadódva hihetetlenül felgyorsítja a haladásod.
 • Hogy elérd az "Én ilyen fantasztikus helyen még sohasem jártam" típusú vendég véleményeket.
 • Sokkal magabiztosabban hozod meg a lakberendezési döntéseidet, tájékozottabb leszel, kérdéseket tudsz majd megfogalmazni a témában.
 • Kiélheted a kreativitásod, ötleteket kapsz, inspirációt meríthetsz.

Referenciák

2020. márciusában hoztam létre a Szálláshelyfejlesztés nevű csoportomat Facebookon, ami közel 900 tagjával témáját és tartalmát tekintve egyedülálló a hazai piacon.

Lakberendezőként a portfóliómban szerepelnek magánotthonok (házak, lakások egyaránt), rövid távú kiadásra szánt lakások, kozmetika, szálloda, fogadó, és kisebb magánszálláshelyek egyaránt.

A teljesség igénye nélkül mutatom a kedvenc munkáimat:


Vélemények a közös munkáról, akikkel valamilyen formában dolgoztam már együtt:

"Újra és újra végignéztem és hallgattam a videót. Mindig újabb tanácsokat hallottam és láttam. Még többször meg fogom nézni! Nagyon hasznos! Szakmai szemmel és hozzáállással megfogalmaztad azt amit Én csak éreztem. Nagyon sok jó és értékes tanácsot kaptam. Ezeket próbálom alkalmazni. Csillárt is!😊 Célközönséget tökéletesen meghatároztad. Pont ez a két kategória. Nagyon örülök, hogy éltem ezzel a lehetőséggel. Foglak keresni biztosan. Most pedig először szétnézek itthon az örökségek között más szemmel!"

Fazekas Judit szálláshely-tulajdonos

"Nagyon szépen köszönöm! Éreztem, hogy a szőnyeg, ágytakaró cserével sokat javíthatok az összhatáson. Ezt, hogy így bemutattad, most már látom is. Köszönöm. Nagyon tetszik minden, amit javasoltál. Az egységes fa használatban is igazad van. A szőnyeg azért olyan kicsi, mert ezt praktikus takarítani minden vendég után. :) A II-es ház élénk falszíne már eltűnt. :) 4 hétig festettük a karantén alatt. Kellemes krémszínű lett minden helyiség. Egyszóval nagyon köszönöm a segítséget, megfogadom a tanácsokat!"

Papp Lászlóné Ilona szálláshely-tulajdonos

"Átutaltam az összeget és kíváncsian várom a kurzus anyagát. Nagyon tetszenek a youtube-os ismertetőid. Sok tudás és odaadás van bennük: gratulálok! További sikeres tanítást, eredményes munkát kívánok!"

Barta Mónika

"Nagyon hasznos, és sok jó, és új információt kaptam a mini kurzusban a videókból sokat tanultam. A facebook csoportban is sok hasznos információt kapok. Gratulálok, nagyon kedves és közvetlen a stílusa, nagyon szimpatikus ez számomra."

Budaházy Zsuzsanna szállásadó

"Köszönöm szépen a segítséget, megmutattam a család többi tagjának is, mindenkinek tetszik a "terv". Remélem mihamarabb sikerül is megvalósítani. Nekem elsősorban a falburkolatok miatt tetszett nagyon, ez a valós idejű online tervezés, konzultáció. Továbbá a konkrét bútorok, kiegészítők használata. Egyedül a hang, háttérzaj volt kicsit kellemetlen, nem tudom használsz-e külső mikrofont, vagy valami hasonlót, ezt elfelejtettem kérdezni:) A felső szintet még átgondolom,hogy milyen segítségre lenne szükségünk.Köszönöm addig is."

Illés Martin

"Végignéztem a videókat és a munkafüzetet, és szeretném még egyszer megköszönni! Nagyon hasznosnak tartom őket az alapokhoz. Így kezdő, (még) kívülálló szállásadóként, nekem igazából egy nagyon jó megerősítés volt a kurzus, hogy jó az, ahogy nekiláttam, ahogy gondolkodom, pl. a célcsoport kigondolása volt nekem is az első lépésem, a színek kiválasztása, a moodboardok is megvoltak... A gyakori hibákról szóló videót tartottam a legérdekesebbnek talán, hosszabb is lehetett volna :) Jó tipp volt, hogy modellezzünk le, amit csak tudunk. Én speciel a színekről is hallgattam volna többet, de persze azt meg tudom nézni magamnak én is, ahogy mondtad. A munkafüzet pedig tök jól lekövette a videók tartalmát, jó lesz majd pár év múlva visszanézni. :)Köszönöm még egyszer és jó hétvégét kívánok!"

Simigh Mariann

"Éva nagyon nagy segítség volt számunkra, mivel első házunkat építjük és teljesen el voltunk veszve a rengetegben. Sok-sok kérdés és képnézegetés után teljesen ráérzett a stílusunkra, tudta, hogy mit is szeretnénk és ez alapján állította össze a terveket, teljesen személyre és a mi igényeinkre szabva. Nagyon kedves, türelmes és segítőkész volt, minden kérdésünkre válaszolt."

Karnuts-Takács Zsuzsanna, Csepel

"Éva új elképzelést és dimenziót nyitott a tervezésnél. Olyan ötletei voltak, ami Nekünk soha nem jutott volna eszünkbe. Egy tökéletes, a Mi igényeinkhez igazodó nappalit kaptunk. Köszönjük!"

Finta Benedek, Veresegyház

"Éva sok apró kérdésben irányba helyezett minket, az eltöltött másfél óra alatt számos jó tanácsot, praktikát osztott meg velünk. Hasznosnak éreztük a tanácsadást, könnyebben el tudtunk indulni utána."

Papp Zsófia, Budafok

"Éva munkájával nagyon elégedettek vagyunk. Proaktivan és gondoskodóan fordult a kéréseinkre. Úgy éreztük, hogy nem vagyunk egyszerű esetek, más ízléssel rendelkezünk, de ő kellő türelemmel, szakértelemmel összegyúrta az elképzeléseinket.Segítségével egy harmonikusabb és élhetőbb otthont tudunk teremteni, ami kifejez minket és amiben valóban otthon tudjuk érezni magunkat.Ezúton is köszönjük a segítségedet."

Sánta-Gruz Csilla, Sánta Csaba, Budapest

Mennyibe kerül?

A videó-kurzus 14 videóból áll, összesen ... perc videós tartalommal.

Kihívásos rendszerben készült, ami azt jelenti, hogy 14 egymást követő napon keresztül, mindennap reggel 6 órakor kapsz egy emailt a megadott email fiókodba az aznapi videóval, és a gyakorlatba ültetést segítő rövid feladattal. (Technikailag a videók a link birtokában a Youtube-on lesznek elérhetőek időkorlát nélkül, igény esetén onnan lemásolhatóak a saját gépedre is.)

A 14 nap témái a következők:


A kihívás kiegészítéseként kapsz egy Kihívás Naplót (digitálisan, pdf formátumban), ami összefogja a felmerült ötleteidet és segíti a haladásodat.

A videós kihívás ára 34 900 Ft.

+ajándék Kihívás Napló

Rendeld meg most kedvezményesen!

Amennyiben élsz a lehetőséggel és megrendeled a "Látványosat alacsony költségvetésből" videó-kurzust 

2021. május 31-ig, 

az ára most csak 26 900 Ft.


Ne felejtsd el, ez egy befektetés, ami sokszorosan fog megtérülni számodra!

Neked való ez a kurzus, ha befejezetlennek érzed a szálláshelyedet, ha fogalmad sincs, hogy hogyan dobhatnád fel, ha nem tudsz egyetlen látványos dolgot sem kiemelni, ha azt érzed, hogy hiányzik a gondos házi gazda utolsó simítása.

Akkor is neked való ez a kurzus, ha még egyetlen vendégértékelésben sem kaptál dicséretet az egyedi berendezésre, a kellemes atmoszférára.

Gondold csak végig, mennyit költöttél már el eddig is dekorációra, ami aztán mégsem hozta azt a hatást, amit vártál tőle! 

Hányszor gondoltál már rá, hogy de jó lenne ezzel foglalkozni, aztán a hétköznapi problémák mégis elterelték róla a figyelmedet.


A videó-kurzusra teljes pénz visszafizetési garanciát vállalok!

Amennyiben végignézed a videókat, kitöltöd a Kihívás Naplót és ezek után azt érzed, hogy ez számodra nem volt segítség, csak írsz egy emailt a véleményeddel és én kérdés nélkül visszafizetem a teljes összeget!

Jelentkezz!

Kattints az ikonra, ami továbbvisz a kosárhoz!