Minden, amit tudnod kell a vidéki idill megteremtéséről a szálláshelyeden

online kurzus

"A Vidéki idill megteremtése a szálláshelyeden" egy turizmus-marketing-lakberendezés szempontból átfogó szemléletű, négy részből álló tudástár kimondottan szálláshely-tulajdonosoknak, akik elkötelezettek a szálláshelyük fejlesztése mellett. Abban kíván segítséget nyújtani, hogy könnyedén tudd megteremteni azt a vidéki idillt, amire a vendégeid vágynak.

De mit is jelent a vidéki idill?

Ahányan vagyunk, annyiféleképpen képzeljük azt el. Abban azonban talán egyetértünk, hogy a vidéki idill, egy életérzés.

Van, akinek az a skandináv egyszerűség, van, akinek a vintage, a farmhouse, vagy a mediterrán, vagy az indusztriális stílus, és persze olyan is van, aki a tájegységre jellemző tájház jelleget próbálná ki szívesen. A vidéki idill sokféleképpen nyilvánulhat meg. Számomra a vidéki idill nem egy konkrét stílus, inkább az általuk képviselt értékek azok, amik közösek: a tradíció, a kézzel készített tárgyak, a természet tisztelete, a lelassulás, a vendégszeretet fontossága. El kell döntenünk, hogy milyen hangulatot szeretnénk megteremteni és milyen értékek mentén. 

Hangulatot lakberendezési szempontból leginkább dekorációkkal tudunk elérni, formálni, ezek azok az utolsó mozzanatok, amik érzésekkel töltik meg a teret. Fontos, hogy minél több érzékszervre hassunk, lehetőleg egyszerre, és lehetőleg valamilyen tevékenységet sugalmazzunk velük, amit az ideális vendégünk is szívesen csinálna (olvasósarok, kerékpár a falnak támasztva, evés, ivás, stb.). Mindezeket persze megkönnyíti a lakberendezési, színelméleti szabályszerűségek ismerete, és betartása. Ezért is hívtam életre ezt az online kurzust.

A szálláshelyed megteremtésével egy olyan világ kialakítására van lehetőséged, ahol vendégeid kényelemben, biztonságban, otthonosan érzik magukat, és élményekkel gazdagodva, feltöltődve térhetnek onnan haza.

Magával ragadó ügyfélélményre vágysz? Magas vendégelégedettségre, kiváló visszajelzésekre, és visszatérő vendégekre? Keresed az utad az egyediséghez? 

Hiszem, hogy minden szálláshelyben, és tulajdonosában ott rejlik az az egyediség, az a különleges adottság, amivel felejthetetlenné tudja tenni a szálláshelyét, vendégei számára élménnyé az ott tartózkodást. Mi kell az egyediséghez? Hogy tisztában légy a szálláshelyed értékeivel, és azzal, hogy mit tud nyújtani a vendégeidnek. Ha ezek megvannak, akkor pedig minden létező formában ezeket az értékeket képviseld, kommunikáld. 

Te felismerted már az online marketingben rejlő lehetőségeket? A világ változása révén felértékelődött a belföldi turizmus. Egyre többen keresik a belföldi pihenési, kikapcsolódási lehetőségeket.  

Neked is feltűnt, hogy a szálláshely kereső csoportokban egyre gyakrabban tesznek fel hangulatfotókat a szálláshely keresők azzal a szöveggel, hogy "ilyen hangulatú helyet keresek bárhol"? Te tudod, hogy az a hangulat mivel érhető el? Meg tudod szólítani az ideális vendégeidet?

Itt nem csak stílusokról és színekről lesz szó (persze ezekről is), hanem arról, hogy hogyan hass minden érzékszervre és hogyan adj szálláshely helyett egy felejthetetlen élményt a hozzád látogató vendégeidnek.

Gyetvai Éva vagyok, lakberendező, turisztikai szakember és okleveles közgazdász vállalkozásfejlesztés szakon. Egy olyan komplex szemléletmódot osztok meg veled ebben a tudásanyagban, ami megkönnyíti a döntéshozatalt számodra a szálláshelyed felújítása, berendezése, dekorálása, de tágabb értelemben a marketinged, az üzleti stratégiád során. Az általam képviselt szálláshely stílustanácsadás bőven túlmutat a lakberendezésen. Három diplomám tudásanyagát használtam fel és alakítottam ki a speciálisan szálláshelyeknek szánt online kurzusaimat. 

Miért van szükséged erre a kurzusra szálláshelyfejlesztőként?

A szolgáltatásodat az értékesítés megkönnyítése érdekében tárgyiasítanod kell: megfoghatóvá tenni a megfoghatatlant. A jobb termék pedig egyértelműen versenyelőnyt biztosít a számodra, hiszen könnyebb eladni.

Te is tudod, hiszen magad is mindennap tapasztalod, hogy az első benyomás mekkora jelentőséggel bír. Egy jó fotó, ami megragadja, és rabul ejti az ideális vendéged tekintetét, felbecsülhetetlen.

A vizualitás kiemelt jelentőséggel bír az életünkben: egy-egy kép, vagy videó több információt, és sokkal könnyebben emészthető formában tud átadni az ideális vendégednek, mint egy írott brossúra, vagy blogbejegyzés. 

A legtöbb pihenni vágyó arról panaszkodik, hogy rengeteg hirdetésen kell átrágniuk magukat, mire végre valami "normálisat" találnának. Ennek a válogatásnak a munkáját tudod megspórolni az ideális vendégednek azzal, hogy lépéseket teszel a megszólítása érdekében. Már nem csak ő keres téged, hanem te is őt. A kurzus segít abban, hogy könnyebben és gyorsabban tudd kiadni a szálláshelyed, hiszen a vizuális kommunikációddal lerövidíted a keresési időt.

A kurzus során részletesen megosztom veled azon stílusok jellemzőit, dekorációs praktikákat, amik a leginkább alkalmasak a vidéki miliő megteremtésére. 


Ennek az anyagnak a segítségével pár óra alatt átfogó képet kapsz arról, hogy most hol tartasz és úgy mész tovább, hogy tudod, milyen lépéseket kell megtenned a kívánt eredményed eléréséhez!

Kinek éri meg ezzel foglalkozni?

A szálláshelyek kínálata színes, a minőség változékony. Összességében elmondható, hogy egy stílusosan felkészített szálláshely még mindig könnyen ki tud tűnni a hirdetések közül. 

Felújítás, vagy dekorálás? A felújítás komolyabb, egy értéknövelő beruházás, míg a dekorálás nagyságrendekkel kisebb összeg lehet (bekerülési érték max. 5%-a). Összességében elmondható, hogy már akár egy minimális dekorációra fordított pénz, idő, energia ráfordítással is hatalmas, látványos változás érhető el. Gondolj bele: a kurzus ára néhány vendégéjszaka alatt megtérül neked!

A szálláshely stíluskialakításánál fontos, hogy az otthonos legyen, de ne túl személyes. A cél, hogy a kínálat színvonalát a kereslet igényeihez igazítsuk: a szálláshelyedet az ideális vendégeidhez.

A kurzus során részletesen megosztom veled azon stílusok jellemzőit, dekorációs praktikákat, amik a leginkább alkalmasak a vidéki miliő megteremtésére. 

Lásd magad, ahogy büszkén tárod nagyra az ajtót a vendégeid előtt! Lásd magad, ahogyan boldogan olvasod az érzelemgazdag ajánlásokat a felületeiden azzal a záró gondolattal, hogy "ide még egész biztosan visszatérünk"!


Ennek az anyagnak a segítségével pár óra alatt átfogó képet kapsz arról, hogy most hol tartasz és úgy mész tovább, hogy tudod, milyen lépéseket kell megtenned a kívánt eredményed eléréséhez!

A figyelmesség és a törődés olyan mozzanatok, amiket az arra nyitott emberek azonnal észrevesznek. Szeretnéd, ha te is egyre több ilyen vendéget tudhatnál magadénak? 

A kurzus különlegessége abban rejlik, hogy több szakterület (turizmus, lakberendezés, home staging -lakás eladásra való felkészítése, vállalkozásfejlesztés, online marketing) tapasztalatai révén átfogó képet nyújt és segít rendszerbe foglalni, jobban átlátni a vállalkozásodban működő folyamatokat. 

A vidéki idill megteremtése a szálláshelyeden online kurzus a következő 4 videóból (amik közül a dekorációra fektettem a legnagyobb hangsúlyt), illetve az ideális vendég meghatározását segítő munkafüzetből (pdf formátumban) áll:1. videó: Turisztikai és lakberendezési trendek 

25:01 perc


2. videó: Az ideális vendég 

19:10 perc


3. videó: A vidéki idill megteremtésére leginkább alkalmas lakberendezési stílusok 

39:34 perc


4. videó: Vidéki idill a dekorációban 

1:06:49 perc

A kurzus ára: 24 990 Ft

Mi történik, miután elküldted a megrendélesedet?

A szíves megértésedet kérem, ugyanis a rendszer még nem automatizált, így manuálisan kezelem a megrendelésedet.

A megrendelésed leadását követően (legkésőbb 3 munkanapon belül) a megadott adataidra megtörténik a számla kiállítása, ami az általad megadott email címre kerül kiküldésre.

A számla kiegyenlítését követően, emailben elküldésre kerül a négy videó, illetve a munkafüzet.

Bármilyen felmerülő kérdésed van, írj nekem az eva@gyetvaidesign.hu email címre!